Home / archiefcentraal / winnaar verhalenwedstrijd atelier acht bekend

winnaar verhalenwedstrijd atelier acht bekend

Inge Stijker uit Zwolle is de winnaar van de verhalenwedstrijd van Atelier Acht. De deelnemers aan de wedstrijd moesten een verhaal schreven voor peuters en kleuters, dat paste bij de aangeleverde illustraties. Inge verdient het volgens de jury om te winnen omdat ze een verhaallijn op rijm geschreven heeft die heel leuk is voor kinderen van die leeftijd.

Van de 28 belangstellenden voor de wedstrijd hebben uiteindelijk 11 mensen een verhaal ingestuurd. De verhalen moesten tot de verbeelding spreken, een duidelijke verhaallijn hebben, aansluiten op de illustraties en de doelgroep interesseren. Daarnaast moest het een origineel verhaal zijn. De inzending van Inge won omdat ze aan al die criteria voldeed. De jury bestond uit Margreet Strijbosch, Joan Korten en Marian Hage.

In het traject van manuscript naar boek wordt Inge professioneel begeleid door Joan Korten en Margreet Strijbosch, beide thuis in de wereld van de jeugdliteratuur. De andere deelnemers worden, zoals beloofd, beloond met een attentie. Dat wordt een kunstwerkje van Marian Hage, de illustrator van deze wedstrijd.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.