windows xp gebruikers lopen binnenkort gevaar

Na twaalf jaar stopt Microsoft op 8 april met de ondersteuning van het computerbesturingssysteem Windows XP. Mensen die dit systeem gebruiken, ontvangen binnenkort geen updates meer. Dit zijn onder andere beveiligingsupdates die helpen je pc te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software waarmee je persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen. Ook loop je dan risico bij internetbankieren.

Na 8 april is het prijsschieten voor fraudeurs. Zij kunnen gemakkelijker inbreken op een computer die Windows XP draait. Alle grote banken, waaronder ING en de Rabobank, ondersteunen het besturingssysteem vanaf die dag ook niet meer, waardoor financiële gevolgen voor de consument zelf zijn en niet meer voor de bank.

“Er wordt van klanten verwacht dat ze een besturingssysteem gebruiken dat wordt ondersteund door de leverancier”, zegt Jelle Wijkstra, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken. “Dat is met Windows XP niet het geval. De mate waarop banken omgaan met fraude, hangt af van de coulance van die banken.” Dat levert voor de consument een onzekere situatie op. Gerben Krukkert van EG Computer Specialisten merkt verder op dat een bijgewerkt antivirusprogramma niet voldoende bescherming biedt. “Het programma houdt wel virussen tegen, maar door de lekken in Windows XP is dit niet voldoende.”

Mocht je meer informatie willen over dit onderwerp en eventueel Windows XP willen vervangen door een nieuwer besturingssysteem als Windows 7, neem dan contact op met EG Computer Specialisten. Dat kan door een e-mail met als onderwerp ‘Windows XP-aanvraag’ te sturen naar info@egcomputerspecialisten.nl.

Je kunt ook terecht bij de fysieke vestigingen in Lemelerveld en Nijverdal. Meer informatie vind je verder op staging2.egcomputerspecialisten.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.