weer tien nieuwe namen renb

Het programma voor de gratis tweede Pinksterdag van Ribs & Blues in Raalte is bekend. Tijdens de goedbezochte Pre-Party van het festival werd de line up voor maandag 9 juni gepresenteerd: Bombino, Lee Fields, The Boom Band, Band of Friends, Giant Tiger Hooch, Hollis Brown, Lightnin’ Guy & The Mighty Gators en Hamilton Loomis.

Stuk voor stuk internationaal aansprekende namen uit de roots & blueswereld. De boekers hebben voor de Eerste Pinksterdag ook nog The Delta Saints en de regionale held Bökkers gecontracteerd. The Delta Saints komt uit Nashville en begint aan haar Europese toer 2014. De groep is bijna een hippe, jonge versie van bands als The Allman Brothers en The Black Crowes.

Hendrik Jan Bökkers komt met een speciale bluesset naar Raalte. Er is nog één lege plek op te vullen en dan telt het festivalaffiche, inclusief de openingsavond, 24 acts uit binnen –en buitenland.

Maandag 9 juni 2e Pinksterdag

Bombino: Komt oorspronkelijk uit het Afrikaanse Niger. Zijn uitgesponnen nummers en improvisaties verenigen het beste van Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Santana. Bombino creëert live het pulserende geluid van de overlevers van Sahara en Sahel…….

Lee Fields & The Expressions: levende legende Lee Fields is de beste hedendaagse vertolker van authentieke soul. Begon zijn carrière in de jaren zeventig, als een funkartiest die zoveel weg had van James Brown, dat hij de bijnaam `Little J.B.´ kreeg.

The Boom Band: Deze supergroep is onlangs opgericht door gitarist Matt Taylor en drummer Steve Rushton. Geen kleine jongens die zich ook nog eens laten ondersteunen door topgitaristen als Jon Amor, Marcus Bonfanti en Mark Butcher. The Boom Band telt dus vier gitaristen.

Band of Friends: De de band van ‘the legend’ Rory Gallagher met Marcel Scherpenzeel als gitarist/zanger. Rory’s muziek bereikte een enorm publiek van Noorwegen tot Spanje en van Japan tot de VS. Gallagher stierf op 14 juni 1995. De BOF is geen eerbetoon, maar een viering van het leven en zijn muziek.

Giant Tiger Hooch: R&B orkest uit Mokum. Etaleert zich volgens de critici met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen. GTH houdt het graag simpel: de glimlach van een kind, een lach en een traan, een ouderwetse pogodans.

Hollis Brown: Een viertal uit New York met makkelijk gespeelde, sterk gezongen, oorspronkelijke liedjes. De songs neigen naar de gloriejaren van de rockmuziek; eind jaren zestig, begin jaren zeventig dus alles waar de Amerikaanse rock mee beroemd werd lijkt ook in de muziek van Hollis Brown te schuilen.

Lightnin’ Guy & The Mighty Gators: De nieuwe bluestrots van België. Deed honderden shows per jaar, vertegenwoordigde België tijdens de European Blues Challenge in Berlijn, Daarnaast vind je LG zowel in de Vlaamse als Waalse scholen met zijn “Blues In Schools” project.

Hamilton Loomis : Volgens de recensenten ‘one of the funkiest cats in contemporary blues’ als je een show van deze Texaan uit Houston hebt meegemaakt.” Hij heeft overal zijn indrukwekkende visitekaartje achtergelaten.

Ribs & Blues is van 7 tot en met 9 juni in Raalte. Alle informatie vind je op staging2.ribsenblues.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.