Home / archiefcentraal / wedstrijd van de week de ijsselderby

wedstrijd van de week de ijsselderby

In het boek De Derby van Menno Pot wordt de IJsselderby beschreven als de meest grimmige en opgefokte derby die bezocht werd door de auteur. In de meest recente editie, die van december, liepen de gemoederen hoog op toen een aantal supporters van Go Ahead Eagles met de kampioenschaal van Zwolle aan de haal gingen. Nadat de schaal enige tijd rond ging in Deventer, werd hij in een liveshow van RTV Oost teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Ongeveer een maand geleden troffen supporters van beide clubs elkaar nog in Zwolle. Niet voor een gezellig kopje thee, maar er vielen klappen.

Dan op het veld: PEC Zwolle moet de borst nat maken voor de derby van zondagmiddag. Zwolle draait de laatste weken uitermate onstabiel. Er wordt weinig gewonnen, het voetbal laat bij vlagen te wensen over en de ziekenboeg van de ploeg van Ron Jans is nog steeds aardig groot. Spelmakers als Kamohelo Mokotjo en Darryl Lachman kijken al lange tijd toe vanaf de zijlijn.

Bij Eagles lijkt een wisselvallige periode achter de rug te zijn. Hoewel er recentelijk verloren werd van FC Groningen en ADO Den Haag, werd afgelopen zondag gewonnen van FC Twente. Een week ervoor kwam PSV er nipt met 3 punten weg. Een 2-0 voorsprong van Eagles ging in de laatste minuten verloren.

Zondagmiddag wordt er om 14.30 uur in Zwolle afgetrapt. Mooie bal van Intersport Schutte in Raalte winnen? Voorspel dan de uitslag van het duel tussen Zwolle en Go Ahead Eagles in een korte reactie onder dit artikel. Meedoen kan tot de aftrap van de wedstrijd. Bij meerdere goede voorspellingen, loten we een winnaar.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.