Home / archiefcentraal / wat gaat sabine uitslag doen

wat gaat sabine uitslag doen

Maar wat gaat Uitslag doen? Natuurlijk hebben we vanavond geprobeerd om contact met de politica te krijgen. Dat is tot op heden niet gelukt.

Sabine Uitslag heeft al een mooie carrière voor het CDA achter de rug. In 2008 deed ze haar intrede in de Tweede Kamer als vervanger van Mirjam Sterk die met zwangerschapsverlof ging. Die zetel in Den Haag deed haar goed, ze kreeg even later een vaste zetel toegewezen door de partij.

Hoewel haar positie (31) bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 onverkiesbaar leek, kreeg ze genoeg voorkeursstemmen om toch toe te treden tot de Kamer. Toen er in 2012 weer Kamerverkiezingen kwamen, stelde Uitslag zich niet meer beschikbaar. Ze stelde niet meer warm te lopen voor een positie in Den Haag, ook was ze inmiddels bevallen van haar eerste kleine.

Uitslag heeft voor haar verkiesbaarheid in Olst-Wijhe weinig reclame gemaakt. Toch lijkt de stemmer woensdag voor de kwaliteiten van de politica gevallen te zijn. Of Uitslag daadwerkelijk zitting neemt in de raad is nog maar de vraag. Het zou goed kunnen dat ze als lijstduwer gepositioneerd was.

Aan de andere kant: CDA is samen met GB Olst-Wijhe de grootste in de gemeente geworden. Grote kans dus dat er een wethoudersfunctie vrijkomt. Als je je dan bedenkt dat Sabine altijd zorg als portefeuille heeft gehad, kan 1+1 best eens 2 zijn.

In de komende tijd komen er veel zorgvragen op gemeenten af. Het Rijk stoot verantwoordelijkheden af die op het bordje van gemeentebestuurders komen te liggen. Juist Sabine Uitslag heeft de achtergrond om dat in goede banen te leiden. Met andere woorden: Uitslag zou de ultieme wethouder voor Olst-Wijhe zijn.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.