vvd wil afsluiting collendoorn kwijt

De VVD heeft maandag bij de gemeente aangedrongen om de betonblokken die Collendoorn (Raalte-Noord) afsluiten te verwijderen. Doordat deze afslag is geblokkeerd moeten alle bewoners van zowel de Arendshorst als van Collendoorn gebruik maken van één afslag: Arendshorst/Zuidwijklaan.

“Dat is onverantwoord onveilig. Zodra dit kruispunt om welke reden dan ook geblokkeerd is, kan niemand de wijk meer in of uit. Hulpdiensten niet, maar ook inwoners die met spoed ergens naar toe moeten niet”, stelt de VVD.

De afslag Collendoorn is korte tijd geleden afgesloten omdat deze een tijdelijk karakter had en dienst zou doen voor bouwverkeer. Omdat de termijnen hiervoor gepasseerd zijn, heeft de gemeente besloten deze af te sluiten. “Dat zou gebeurd zijn om schadeclaims te voorkomen. We hebben na overleg met de bewoners hier nadere informatie over gevraagd. Maar het kan niet zo zijn dat intussen de huidige onveilige situatie blijft bestaan. Wat ons betreft gaan die blokken zo snel mogelijk weg, om vervolgens met alle betrokkenen te gaan praten over een definitieve oplossing”, aldus Ben Nijboer, namens de VVD.

Overigens stelt de VVD dat er de afgelopen jaren meerdere versies zijn geweest van bestemmingsplannen rond de Arendshorst en Collendoorn, met meerdere ontsluitingsvarianten. Op één van de laatste versies was nog een extra ontsluiting naar de Rutenberg opgenomen, maar ook die is momenteel afgesloten.

Nijboer: “We zijn natuurlijk benieuwd naar de antwoorden op vragen die we gesteld hebben, maar de éérste zorg is: zorg dat het veilig wordt. Schuif die blokken aan de kant en ga daarna om de tafel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.