vvd wagenmans haalt weer bakzeil

“Aan de ene kant is het goed dat de minister ingrijpt: inwoners moeten zich aan de wet houden, en dan geldt dat toch zeker ook voor een wethouder. Aan de andere kant is treurig dat dit gebeurt. Het is het zoveelste voorstel dat niet blijkt te kloppen. Dit kost de burger onnodig veel geld”, zegt VVD-raadslid Alexander Kreule als reactie op de brief die de minister van VROM naar het college van de gemeente Raalte heeft gestuurd.

Uit de brief blijkt dat de regeling die de gemeente Raalte in oktober 2013 heeft opgesteld voor de uitgifte van bouwkavels in strijd is met de wet. Het gaat om de regeling waarbij het college zichzelf de mogelijkheid geeft om sociale- en/of economische bindingseisen op te leggen als voorwaarde om voor een bouwkavel in aanmerking te komen. Dat is volgens de wet beperkt en in zeer uitzonderlijke gevallen toegestaan, terwijl dat in Raalte niet aan de orde is. De minister heeft het college om ‘nadere uitleg’ gevraagd.

Kreule

Met de reactie krijgt VVD-raadslid Alexander Kreule het gelijk aan zijn zijde. Tijdens de behandeling in de gemeenteraad wees Kreule er al op dat het voorstel in strijd was met de wet en kwam met een verbeteringsvoorstel. Wethouder Wout Wagenmans (Gemeentebelangen) hield echter voet bij stuk en stelde bij herhaling dat de nieuwe regeling wel correct was. Wagenmans blijkt nu toch bakzeil te moeten halen.

“Aan de ene kant is het goed dat de minister ingrijpt: inwoners moeten zich aan de wet houden, en dan geldt dat toch zeker ook voor een wethouder. Aan de andere kant is treurig dat dit gebeurt. Het is het zoveelste voorstel dat niet blijkt te kloppen. Dit kost de burger onnodig veel geld”, zegt Kreule.

Het is volgens de VVD Raalte namelijk niet de eerste keer dat de wethouder bakzeil haalt. Onlangs werd al op het laatste moment de behandeling van de Oostflank uitgesteld en eerder bleken al fouten te zitten in het bestemmingsplan van de Flierefluiter. Daarvoor volgde het college niet de juiste procedure bij het wijzigen van de afval ophaalfrequentie en was het voorstel rondom de verlenging van de vergunning van RTV Raalte onvolledig.

De minister verwacht voor het einde van de maand een reactie van het college. De VVD gaat er vanuit dat het college haar fout ook toegeeft richting de Minister en met een gewijzigd voorstel komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.