voor frijlink milieu is afval geen probleem

In 2012 opende afvalinzamelingsbedrijf Frijlink Milieu zijn deuren in Ommen. Ondanks de moeilijke economische tijd is Harrie Frijlink, de eigenaar van Frijlink Milieu zeer positief. Steeds meer bedrijven en particulieren weten ons te vinden, vooral nu het scheiden van afval steeds belangrijker wordt.

Het bedrijf begon met de inzameling van bedrijfsafval met een perskraakwagen. Eind 2012 heeft Frijlink Milieu zijn afvalbrengstation geopend, waar zowel particulieren als bedrijven hun afval kunnen inleveren. Bij het bedrijf kunnen allerlei soorten afval worden ingeleverd, waaronder bedrijfs-restafval, hout,schoon puin, bouw/sloop afval,grof huishoudelijk afval, elektrische apparaten enz.

Voor klanten die niet de mogelijkheid hebben om het afval te komen brengen, heeft Frijlink Milieu een ophaalservice, waarbij hij tegen een vergoeding het afval bij de klant ophaalt. Het bedrijf is naast het afvalbedrijf ook een metaalhandel begonnen, waarbij van particulieren en bedrijven metalen en accu’s worden ingekocht tegen dagprijzen. “Daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt”, zegt de eigenaar van het afvalbrengstation. “Maar het kan wat ons betreft nog wel wat meer, veel mensen weten niet dat we dat ook doen.”

Ondanks dat het bedrijf midden in de crisis werd geopend, heeft Frijlink daar weinig last van. “We zijn begonnen met niets en elke week groeit het bedrijf en wordt er meer afval ingeleverd. Vooral door mond-tot-mondreclame weten steeds meer mensen ons te vinden.”

Frijlink Milieu is volgens Frijlink uniek omdat het een diversiteit aan mogelijkheden te bieden heeft op afvalgebied zoals het plaatsen van rolcontainers bij bedrijven voor het inzamelen van bedrijfsafval en papier, het inkopen van metalen en accu’s middels de metaalhandel, inkoop van papier/karton (boven de 25 kg), archiefvernietiging en het afvalbrengstation in ommen. Tevens biedt Frijlink scherpe prijzen en vindt het directe contact met de klanten zeer belangrijk. “We proberen altijd te helpen met het uitladen van het afval, de aanhanger aanvegen en natuurlijk even een praatje maken, dat is voor ons een stukje extra service.”

Frijlink denkt dat zijn bedrijf de inwoners van Ommen kan helpen, nu de gemeente minder vaak afval ophaalt. “Met het nieuwe inzamelbeleid van de gemeente zouden inwoners problemen kunnen krijgen met afval dat ze niet kwijt kunnen. Wat niet meer in de afvalbak past, kunnen ze bij ons brengen. Dat kan ook een vuilniszak met restafval zijn. Ook kunnen we rolcontainers plaatsen bij bijv. boerenbedrijven of mensen met een klein bedrijf aan huis die het niet meer redden met een kleine container.”

Ook zet het bedrijf zich in voor een goed doel: Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Bij het afvalbrengstation staat een doos waar mensen oude mobieltjes en cartridges kunnen inleveren.

Frijlink Milieu is te vinden aan de Nieuwelandstraat 4 in Ommen. Onze openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 15.00-17.30 uur en op zaterdag van 8.00 -14.30 uur. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op tel: 06-23089296 of op staging2.frijlinkmilieu.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.