vijftig jaar kpj boerhaar

Het feestweekend van KPJ in Boerhaar viert dit jaar haar vijftigste editie en daarom willen ze groot uitpakken. Onder het mom van Hakken & Høken hebben ze een line-up met bekende namen samengesteld. Zo komen DJ Paul Elstak, Mental Theo en BZB. Daarnaast organiseren ze op zondag de bekende autorodeo.

“We zijn een jongerenvereniging dus wel wilden het programma ook op jongeren richten. We willen echt meegaan met de tijd”, zegt Lisette Krijt, bestuurslid van KPJ Boerhaar. Om de artiesten op het feestweekend te krijgen hebben ze samengewerkt met entertainmentbureau Viking Entertainment. “Zij hebben ons geholpen met het vinden van de juiste artiesten. We werken al jaren met ze samen en zij geven ons suggesties van beschikbare artiesten”, zegt Lisette. Ze hopen dat de zaterdagavond van het weekend ongeveer duizend jongeren aantrekt.

Het feest is door de jaren heen wel veranderd. “Jongeren willen nu iets heel anders dan tien jaar geleden. Voor dit jubileum willen we uitpakken en knallen. Door een verjonging in het bestuur is er nu andere inbreng, waardoor we meer een programma bieden dat jongeren ook aantrekkelijk vinden”, vindt Lisette. Het feest is ook zo ingericht dat er nooit een stilte valt op zaterdagavond. De DJ’s staan aan de ene kant en de band aan de andere. Als de ene klaar is met spelen, kan de andere beginnen.

Zondagmiddag is het tijd voor de bekende autorodeo. Hier zijn ze negen jaar geleden mee begonnen en dat is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen in de regio. “Vorig jaar was het echt slecht weer en toen hadden we zelf nog een paar duizend bezoekers. Ze komen ook van ver, we zien mensen uit Friesland, Gelderland en de kop van Overijssel”, zegt Lisette. Na afloop speelt de band Beat It op zondagavond.

“Het is ook lastiger om jongeren te trekken, met de nieuwe wetgeving waarbij jongeren onder de achttien niet mogen drinken. Dat hopen we goed te maken met de bands die komen spelen.” Het is voor de organisatie ook de eerste keer dat ze een feest geven met deze nieuwe regelgeving, dus er is nog weinig te zeggen over de verwachte opkomst.

“We zijn nu in gesprek met de gemeente over hoe we de handhaving gaan aanpakken. We moeten wel een duidelijk statement maken dat we geen alcohol schenken onder de achttien. We denken wel dat het feest voor de jongeren belangrijker is dan drank”, zegt Lisette. “Daarnaast is dit het tweede feest van de regio, daarom zijn mensen zeker nog wel gemotiveerd om te komen.”

Het feestweekend is in het weekeind van 12 en 13 april in een tent aan de Boerhaarseweg, tussen nummer 2 en 4. De voorverkoop voor de zaterdagavond is inmiddels gestart en kaarten a 16,50 euro zijn te verkrijgen via staging2.kpjfeestweekend.nl. Ook zijn de entreekaarten aan de tent verkrijgbaar, maar let op, want vol is vol. Op zondag is het 5 euro entree.

Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.