verpleeghuis de hartkamp krijgt braintrainers

De bewoners van verpleeghuis de Hartkamp hebben drie braintrainers gekregen van Vrienden van de Hartkamp. De braintrianer is een gebruiksvriendelijke spelcomputer, die gericht is op geheugentraining en training van cognitieve vaardigheden.

De braintrainer biedt niet alleen gezelligheid, maar zorgt er ook voor dat het geheugen bij regelmatig gebruik wordt geactiveerd. Door herhaling blijft herkenning langer aanwezig. Deze spelcomputer is heel eenvoudig te gebruiken door bewoners zelf, maar dit kan natuurlijk ook samen met vrijwilligers, familieleden of medewerkers van de Hartkamp. Na een korte uitleg van de activiteitenbegeleidster konden de bewoners de braintrainer zelf uitproberen. De reacties waren zeer positief.

Daarnaast gebeurde er nog meer op de eerste dag van de lente. Zo worden de bewoners van de Hartkamp jaarlijks verrast door een mooi boeket bloemen dat op iedere afdeling wordt bezorgd. Dit boeket is ook aangeboden door de Stichting Vrienden van de Hartkamp.

In het kader van NL Doet waren studenten van de Landstede Welzijn en een aantal vrijwilligers aanwezig om de tuin op te knappen. Hiervoor had de Vriendenkring van de Hartkamp twee zitbanken aangeboden zodat de bewoners tijdens de wandeling in de tuin ook nog even kunnen rusten.

Met feestelijke muziek verzorgd door de Hartklanken en onder genot van een drankje en een hapje werd de gezellige morgen afgesloten. Deze beschikbaarstelling door de Vriendenkring is natuurlijk alleen mogelijk als er voldoende donateurs zijn. Donateur kun je worden door contact op te nemen met de penningmeester van de Vriendenkring de heer Anton Jansink. Ook kun je natuurlijk een vrijwillige bijdrage storten op bankrekening 1429.47.288.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.