verkiezingsposters groen links

Op verschillende strategische locaties in de gemeente duiken de verkiezingsborden op. Grote grijze borden die inmiddels geheel zijn volgeplakt met affiches van politieke partijen die de kiezer willen verleiden hun stem op hen te gaan uitbrengen.

Wat is er eigenlijk te lezen op die posters en in hoeverre slagen de partijen er in zich voldoende te profileren? Salland Centraal stuurde communicatiespecialist Maarten Metz van Ontwerpbureau Lood op pad om de verschillende ‘pamfletten’ te beoordelen. Dit keer is Groen Links aan de beurt. Dat is ook direct de laatste poster in deze serie.

Na het relatief kleine portret van Terlouw (D66) pakt Groen Links fors uit. Een foto van een grijze meneer van een bepaalde leeftijd beslaat nagenoeg de gehele poster. De kin trots omhoog en er steekt iets uit zijn oor. Wanneer we goed kijken blijkt dat dit takken zijn van een boom en de persoon blijkt ook buiten te zijn gefotografeerd. Mensen die op Groen Links stemmen houden namelijk van buiten.

Er wordt ons niet verteld wie deze meneer is. Dat is vreemd. Wanneer je ervoor kiest je lijsttrekker poster-groot af te beelden, heb je daar een bedoeling mee. Blijkbaar gaan ze er bij Groen Links vanuit dat iedereen in Raalte deze man kent. Ik in ieder geval niet. Bij navraag bleek dat ik niet de enige was.

Wat verder opvalt is dat niet duidelijk is namens welke afdeling deze poster is gemaakt. Er staat in hoofdletters ‘GROEN EN SOCIAAL’ boven de meneer en daaronder SALLAND. Salland is geen gemeente. Je zou verwachten dat er dan bedoeld wordt: ‘Een groen en sociaal Raalte’ gezien het feit dat deze poster in de gemeente Raalte is gesignaleerd. Raalte zou natuurlijk prima de hoofdplaats van een nieuw te vormen groot Sallandse gemeente zijn maar zover is het nog niet. Blijkbaar ziet Groen Links zo’n grote gemeente wel zitten.

De kreet ‘groen en sociaal’ sluit natuurlijk prima aan bij de koers van de landelijke moederpartij.

De poster wordt aan de onderkant afgesloten met het logo van Groen Links (waarbij opvalt dat het woord Groen in rood is afgedrukt en het woord links rechts staat) en de kreet ‘zin in de toekomst’, allemaal in hoofdletters. De onbekende man op de poster heeft een beetje zin in de toekomst: een voorzichtig glimlachje kan er vanaf. Hij mijmert een beetje over de toekomst.

Eindoordeel: Ik ben benieuwd of Groen Links na de verkiezingen nog steeds zin heeft in de toekomst. Ze brengt met dit pamflet de kiesgerechtigden in Raalte in verwarring.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.