verhaal over sterre wint verhalenwedstrijd

Het verhaal over Sterre wint de verhalenwedstrijd ‘Jij vertelt’ van JIJ & Overijssel. De wedstrijd van de Provincie Overijssel is gewonnen door schrijver Frank Freriks. Hij ontvangt de prijs voor zijn ontroerende verhaal dat ‘niet af is’. De schrijver is verrast: “Ik vind mijn verhaal niet zo literair, meer een documentaire.” Dat past dan mooi bij de prijs. Frank mag zijn verhaal verfilmen.

De jury vond het een aangrijpend verhaal omdat het nog niet af is. Het verhaal over het meisje Lisa dat ervan droomt om prinses te zijn. Als Lisa bij haar opa een schatkaart vindt, volgt ze een spannende zoektocht, die haar allemaal avonturen laat beleven. De bedoeling van het verhaal is dat iedereen die het leest zelf mag bedenken hoe het avontuur verder gaat. Het is eigenlijk het verhaal van het meisje Sterre Freriksen. Het verhaal dat ze samen met haar vader maakte voor ze op jonge leeftijd aan leukemie komt te overlijden.

Rosalie Meijer heeft het verhaal over Sterre vertaald in een lied, wat ze tijdens de uitreiking voor het eerst aan publiek liet horen. Binnenkort zal het lied vaker te horen zijn, want het nummer ‘Stars’ is inmiddels opgenomen.

De jury bestond uit: Eva Vriend (auteur Het nieuwe land), Stan Fritschy (meesterverteller), Ronald Kamps (columnist Zwolse Kruimels), Jos de Beij (directeur bibliotheek Deventer) en Ferenc van Damme (projectleider Jij & Overijssel).

Voor meer informatie ga je naar de website: http://staging2.jijenoverijssel.nl/jijvertelt

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.