veelbesproken dagje wout kost 375 euro

De veelbesproken kavel op de veiling van de Kôle Kermse in Broekland heeft 325 euro opgeleverd. Voor dat geld mag koper Ronny Doorn (uit Broekland) een dagje meelopen met wethouder Wout Wagenmans. Hij bemachtigde de kavel ‘Geen Haagse Bluf’ tijdens de veiling van zaterdagmiddag.

In de afgelopen week, en in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, had Gemeentebelangen Raalte in verschillende kernen reclame gemaakt voor de kavel. ‘Geen Haagse Bluf’ prijkte op 22 borden in de regio. De organisatie van de Kôle Kermse en plaatser van de borden Gemeentebelangen werden door de gemeente verzocht om de borden weer te verwijderen. Zo gevraagd, zo gedaan.

Bij de koop van het dagje Wout, zat meer in. Het was een verrassingskavel. Naast het dagje Wout krijgt Ronny een schilderij van zichzelf en neemt hij het ‘burgemeesterschap’ van Broekland over.

Overigens werd er afgelopen zaterdag nog een politiek item geveild in Broekland: Een stem voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Wie hem kocht? Jawel, kersvers gekozen GB-raadslid Jasper Guldemond uit Broekland. Hij legde er 50 euro voor neer (is dit trouwens ronselen? 😉 ).

Op de goedbezochte veiling gingen ruim 290 kavels onder de hamer. Zo kon je bieden op een potje dompelen in een jacuzzi met de oud-burgemeesters van Broekland (Gait en Hos). Die kavel bracht 80 euro op.

Drie keer op de trommel slaan tijdens de stoelendans van de zomerkermis in het dorp? Jawel, 25 euro.

Ludiekste kavel was trouwens wel een jaar lang gazonmaaien. De kavel werd aangeboden door Niels Korterik en ging voor een bedrag van 225 euro onder de hamer door. Slimmerik Korterik neemt overigens niet een heel jaar lang de gazonmaaier ter hand. Hij stelde een geit ter beschikking.

Zaterdagavond gaat het feestje in Broekland vrolijk verder met Madison. Zondag staat vanaf 14.00 uur de ‘Disco-zundag’ op het program. Er komt dan onder meer een Abba-coverband spelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.