van der vegt maakt debuut in motorsport

Een jongensdroom komt op 5 april uit voor Mark van der Vegt uit Wijhe. Dan maakt hij namelijk zijn debuut als coureur in het NK SportCup 1000 klasse. Van kinds af aan is hij al dol op racemotoren.

Op zijn zestiende kocht hij een bromfiets met de uitstraling van een racemotor. Hij ging ook steeds vaker kijken bij brommerraces. Op zijn negentiende behaalde hij zijn motorrijbewijs en kocht een straatmotor die ook een uiterlijk van een wegracer had. Na enkele jaren bijna elke Open Nederlands Kampioenschap-wedstrijd aanwezig te zijn als supporter van het toenmalige Serco Racingteam te zijn geweest, gaat hij het nu zelf proberen.

Toen Mark een straatmotor had, wou hij toch weleens zelf op het circuit rijden. Dus hij ging een keer op een uitnodiging van een bekende kijken op het circuit en de vonk sloeg al snel over. “Dit wil ik ook!” Na 2 jaar als monteur bij een groepje hobbyisten te hebben gesleuteld, mocht hij een keer een circuitdag boeken op één van de motoren van zijn rijders. Na een hele dag te hebben gereden was de glimlach niet meer van zijn gezicht af te poetsen.

Hij heeft vervolgens zijn straatmotor geruild voor een circuitmotor. Na twee jaar geoefend te hebben op het circuit, maakt hij dit jaar zijn debuut als coureur in het NK SportCup 1000 klasse. Aan zijn debuut gaat veel drukte aan vooraf. Het materieel moet tip top in orde zijn en Mark moet zelf in orde zijn.

Daarom gaat Van der Vegt in de laatste week van maart met een aantal coureurs naar Zuid-Frankrijk voor de vierdaagse voorjaarstraining. Omdat er 7 maand geen motor is gereden, moet je het vertrouwen en het gevoel met de motor wel weer terugvinden. De motorsport is een dure sport. En daarom heeft hij al enkele sponsors weten te vinden. Waar onder de fietsenzaak KokkieBikes uit Lemelerveld (waar Mark werkt) en BO Motoroil die de motorfiets voorziet van alle smeermiddelen.

5 April start de eerst wedstrijd op het TT Circuit Assen. Mark kijkt er met volle moed naar uit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.