unieke loop naar de maan op de toeristenweg

Op vrijdagavond 18 april met de ‘Loop naar de maan’ worden maximaal 249 hardlopers wel heel bijzonder uitgedaagd, in het donker tussen Nijverdal en Holten.

Hardlopen in het donker. Doorgaans is het zaak voor een hardloper om veiligheidshalve zich zo opzichtig mogelijk voort te bewegen. De straatverlichting zorgt er vervolgens voor dat in de donkere avonduren verantwoord gesport kan worden. Op vrijdagavond 18 april aanstaande zijn de omstandigheden op de Toeristenweg toch wel even heel anders.

Team Lef heeft iets heel bijzonders in petto, voor hardlopers die een extra uitdaging niet uit de weg gaan. Ter voorbereiding op de Roparun, een estafetteloop van ruim 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, is Team Lef niet alleen binnen de eigen groep bezig om zo optimaal mogelijk aan de start te verschijnen.

Naast het verwerven van sponsoren en de fysieke voorbereiding, spant dit Sallandse team zich in om de missie van de Roparun breed uit te dragen. De slogan van deze ultraloop, waarbij zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor mensen met kanker, zet al 22 jaar mensen letterlijk in beweging: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Het voltooien van de Roparun is zowel in de voorbereiding ervan als tijdens de daadwerkelijke krachtproef op 7 juni aanstaande een teamprestatie. Maximaal 8 lopers,twee fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins vormen een gezamenlijk team. Dit vergt al met al een grondige voorbereiding.

Team Lef combineert een serieuze training met een flinke dosis creativiteit. Ook anderen worden hierbij in beweging gebracht. De prestatieloop over circa 5 òf 10 kilometer valt onder de categorie van ‘trainingslopen’ waarbij in groepen van 50 lopers in een tempo van 9 à 9,5 km per uur gerend wordt. Elke groep heeft 2 voorlopers die- als enige- verlichting dragen; ook een fietser begeleidt elk pelotonnetje. Vanaf de parkeerplaats Dalzicht in Nijverdal begeven de groepen zich richting Holten. Groepsgewijs, in het donker; een extra dimensie voor de hardlopers, die avond.

Bij de inschrijvingen ( digitaal via staging2.mijninschrijving.nl) wordt een bedrag van 10 euro gevraagd; het bedrag komt uiteraard via Team lef terecht bij de actiedoelen van Roparun. Zo heeft deze stichting de afgelopen jaren een groot aantal plaatselijke instanties kunnen ondersteunen bij activiteiten met mensen met kanker. Bijdrage aan hospices, ziekenhuizen, inloophuizen, ambulances en verzorgingsmateriaal voor patiënten.

Team lef draagt hieraan ook dit jaar, aan de hand van de Roparun, een steentje bij. De ‘Loop naar de maan, op vrijdagavond 18 april aanstaande, staat in het teken van het grote geheel. Hardlopers kunnen hun voeten laten spreken en op deze vroegtijdige ‘nacht van de nacht’ ongetwijfeld een heel bijzondere ervaring opdoen. Vanaf 24 maart start de inschrijving; deze loopt door tot 17 april, middernacht. Precies 2 dagen na ‘volle maan’.

En vol is vol; er is plaats voor 249 lopers.De loop is mede mogelijk gemaakt door Restaurant Zwakenberg. In ditzelfde restaurant vindt op 9 mei de Afterparty plaats onder het motto ‘Nàzeur ao’md’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.