techniekdag nieuwleusen met andere opzet

Op 15 mei a.s. vindt al weer de zesde Techniekdag plaats voor het onderwijs in Nieuwleusen. Nadat de afgelopen jaren steeds de groepen 7 en 8 van de basisscholen deelnamen, worden bij de komende Techniekdag de groepen 6 en 7 uitgenodigd. Dit is op grond van het onderzoek naar de effecten van de Techniekdag in 2012. Jonger beginnen is het advies en daarnaast moeten we ook meer aandacht besteden aan de onderzoekende en ontwerpende kant van techniek.

Op dit moment zijn de volgende deelnemers al bekend: Sprong Metaal, RPP Kunststoffen, Arcabo, De Grift, Schiphorst Installatie, Wildeboer en Hoekman uit Nieuwleusen en Morrenhof Jansen uit Dalfsen. Met de deelnemende bedrijven wordt de excursie intensief voorbereid waarbij ter voorbereiding de leerlingen op school bezig gaan met onderzoeken en ontwerpen. De leerkrachten van de scholen kunnen hierbij ondersteund worden door onderwijskundig medewerksters van TechYourFuture. De voorbereiding op school en het bezoek aan het bedrijf worden zo één geheel en gezien de intensiteit van de voorbereiding bezoeken de leerlingen op 15 mei één bedrijf in plaats van twee.

Een andere verandering is de ouderavond bij de bedrijven die vervangen wordt door een Open Avond bij De Grift. Daar zijn ’s avonds de deelnemende bedrijven present om ook de ouders te informeren over het werk en de beroepen en functies binnen hun bedrijven. Ook staan er werkstukjes opgesteld die leerlingen kunnen maken ter voorbereiding op de bedrijfsbezoeken. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens deze Open Avond, die op donderdag 15 mei duurt van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.