stromeester rens zintuigen

We zijn zover met de nieuwe vergaderlocatie bij ’t Natuurlijk Huus dat de strobalen aangerukt moeten worden. Als je zoals ik het geluk hebt dat je op zoek mag naar stro daarvoor, dan let je onder andere op de vochtigheid van het stro. Die mag absoluut niet meer dan 15% bedragen. De kleur moet goudgeel zijn. Een bouwstrobaal met een goede dichtheid weegt ongeveer 20 kilogram, bij een lengte van tussen 1,05 en 1,10 meter. De baal moet goed hoekig zijn, zodat er geen open ruimtes ontstaan bij het stapelen.

Naast kijken en voelen gebruik ik nog een derde zintuig: de baal moet goed ruiken. Maar de mens heeft vijf zintuigen. Zou je stro ook kunnen proeven en horen? Dan zou strobalen bouwen je de gelukkigste mens van de wereld maken en zou iedereen elke dag willen strobalenbouwen.

Vijf zintuigen gebruiken. Motorrijden en het bedrijven van de liefde komen dichtbij. Ruiken? Ja! Voelen? Ja! Horen? Ja! Proeven? Hier gaat het mis voor motorrijden. Dat valt dus af. Blijft over de seks. Gaan seks en stro samen? Dat mag je zelf invullen. Feit is wel dat over enkele dagen de lente begint. Dat geeft voeding aan de zintuigen. En dan heb ik mijn bouwstro al op de bouwplaats.

Geniet van je zintuigen. Maar geniet met mate. Wordt geen slaaf van je vijf zintuigen.

Prettig voorjaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.