sallanders gaan overijsselse damtitelstrijd aan

In het clubgebouw van de damclub Witte van Moort heeft de strijd om de Overijsselse damtitel weer een aanvang genomen. Onder de 7 sterke hoofdklassers zitten ditmaal drie Sallanders achter de borden, Rob Hendriks uit Olst, lid van DDC Deventer, Gerwin Mollink uit Den Ham, lid van De Hammerdammer, en Raaltenaar Ab Steenbergen, lid van Laurel’s DamRa. Inmiddels zijn twee ronden afgewerkt.

De huidige kampioen, Gerbrand Hessing, kwam het afgelopen seizoen in de Nationale Competitie uit voor Witte van Moort 1 en hij scoorde in de beide eerste ronden het best. Tegen zijn geroutineerde clubgenoot Jan Schippers ging Gerbrand niet in op de flankspelopzet van zijn tegenstander en in een 8-om-8 stand werd remise overeengekomen.

In de tweede ronde neutraliseerde Gerbrand ook een flankspelopzet van zijn clubgenoot Eddie Hilberink en confronteerde zijn opponent vervolgens met een lastige voorpost. Afdoend verweer kon niet worden verzonnen, waarna Gerbrand winnend doorbrak.

Een in het deelnemersveld ook aanwezige Pool, Tomasz Miksa en speler ook bij Witte van Moort, was eerder al eens kampioen van Overijssel en is in dit deelnemersveld de speler met de hoogste rating (1283). Olstenaar Rob Hendriks moest als eerste aantreden tegen Tomasz. Rob Hendriks hield keurig de boot af, leek nog even in de problemen te komen, maar wist toch de remisehaven binnen te loodsen.

De andere Sallander, Ab Steenbergen, was daarop de tegenstander van Tomasz. Hij kreeg aanvankelijk weinig vat op het spel van Ab, in een ver verleden al eens vice-kampioen van Overijssel. Een door Tomasz geplaatste voorpost bleek te opportunistisch. In een erop volgende opbouwfase hielden beide spelers elkaar met secuur spel in evenwicht met remise als resultaat.

Rob Hendriks trof in de 2e ronde Hammenaar Gerwin Mollink, ook een speler die uitkomt voor Witte van Moort 2. Rob bood Gerwin een randschijf op veld 36 aan. In de daaropvolgende loopgravenstrijd kreeg Gerwin het beste van het spel, won in het late middenspel een schijf, overzag een winstmogelijkheid en moest lijdzaam toezien hoe Rob Hendriks er toch nog een remise uit peuterde.

Raaltenaar Ab Steenbergen had in de eerste ronde te makengekregen met de Westerhaarder Eddie Hilberink. Eddie confronteerde Ab met een scherpe aanvalsopzet, maar Ab counterde goed, waarna een flankpartij op het bord kwam. In een 8-om-8 stand accepteerde Ab het remisevoorstel van zijn tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.