rohda houdt punt over aan spektakelstuk

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld op bezoek bij koploper Hercules. Tot de 80e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht, het stond toen nog 0-2. De rode kaart van Hamid Zarbaf betekende het begin van de ommekeer, Hercules kwam razendsnel op een 3-2 voorsprong. In de slotseconde redde Lars van Schooten toch nog een punt voor Rohda.

“We wilden in deze wedstrijd vooral op de counter spelen, in balbezit snel de diepte zoeken,” legde Rohda-trainer Kick Maatman zijn tactiek uit. Zijn speelstijl had succes, want in de 40e minuut opende Djeremy Zandvliet de score. Na een goede aanval en een prima voorzet van Lars Kamperman Leferink schoot hij de 0-1 tegen de touwen.

In de tweede helft was Zandvliet opnieuw trefzeker. De doelman van Hercules tastte volledig mis op een lange bal, waarna het zomaar 0-2 stond. Toch was dit niet helemaal verdiend, gaf Maatman toe: “We stonden wel met 0-2 voor, maar eigenlijk was Hercules qua veldspel de betere.”

Er leek niets aan de hand voor Rohda, dat afstevende op een zege bij de koploper. De tweede gele kaart van Hamid Zarbaf betekende echter de ommekeer in de wedstrijd. “Ze waren wel wat makkelijk gegeven”, vond Maatman. “De eerste krijgt hij voor het wegtikken van de bal, dat was niet slim. Maar de tweede was gewoon een duel om de bal, waarbij twee spelers elkaar raken.”

Meteen na de rode kaart viel de 1-2, waarop Hercules er toch nog een slotoffensief uitperste. “Ze wilden er ineens weer voor gaan, eigenlijk hadden ze het daarvoor al opgegeven”, aldus Maatman. Amper drie minuten na de aansluitingstreffer viel de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Francis van Rooij via de onderkant van de lat raak. Alsof dat nog niet genoeg was, werd het in de 89e minuut ook nog eens 3-2.

Ontlading bij Hercules, de ploeg dacht een kansloze achterstand om te zetten in een spectaculaire overwinning. Toch ging Rohda met een man minder nog op jacht naar de gelijkmaker. In de extra tijd viel de bal, na een lange inworp, precies goed voor de voeten van Lars van Schooten. Hij dacht niet na en werkte de 3-3 binnen, om zo toch nog een punt veilig te stellen voor zijn ploeg.

Rohda Raalte staat met nog zes wedstrijden te spelen keurig in de middenmoot van de Hoofdklasse C. De voorsprong op de degradatiestreep is zeven punten. Toch is Maatman voorzichtig: “Ik focus me nog wel op de onderste vier ploegen. Zeven punten is een mooi aantal, maar in deze competitie gebeuren er rare dingen.” Volgende week speelt Rohda thuis tegen Alverna.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.