rohda boekt belangrijke zege op alverna

Rohda Raalte heeft zondag goede zaken gedaan voor de race om de periodetitel. De ploeg van trainer Kick Maatman won overtuigend met 4-2 van Alverna. Het had gezien de kansen ook zo 7 of 8-2 kunnen zijn, maar de drie punten bleven in ieder geval in Raalte.

Rohda startte voortvarend aan het duel met haar directe concurrent Alverna. Al na dertien minuten voetballen wist Deniz Sahbaz het doel te vinden en stonden de rood-gelen op voorsprong.

Rohda had het betere van het spel en creëerde flink wat kansen. Tien minuten voor rust werd dit omgezet naar het tweede doelpunt van de wedstrijd. Dirk-Jan Klijn Velderman mocht de goal achter zijn naam zetten en Rohda leek een makkelijke middag te krijgen.

Toch kwam Alverna nog voor rust terug. Vijf minuten voor de theepauze maakten de bezoekers de 2-1 en werd het nog spannend op sportpark Tijenraan.

Maar de tweede helft bleek Rohda als enige recht te hebben op de overwinning. Boy Boeloerditi bracht het verschil in de 59ste minuut weer op twee doelpunten. Maar Alverna kwam wederom terug. De bezoekers maakten de 3-2 en bleven daardoor uitzicht houden op resultaat.

In de slotfase maakte Djeremy Zandvliet een einde aan alle onzekerheid. Hij zette de eindstand op 4-2.

Het was een belangrijke overwinning voor de Raaltenaren. Niet alleen omdat ze nu op de ranglijst Alverna passeren, maar ook met het oog op een mogelijke periodetitel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.