reunie carmel college salland 1978

In de aanloop naar de reünie van het Florens Radewijns College/Carmel College Salland havo/vwo op 12 april, publiceert Salland Centraal elke week een foto en een verhaal van vroeger. Uit de ogen van het CCS. Deze week een foto uit 1978.

Van dependance van het GGC eind jaren zestig, naar een zelfstandige school voor havo/vwo tot een gefuseerd Carmel College Salland.Samen met een oud-leerling van het Florens Radewijns Colllege ben je als oud-docent aan het bladeren in de oude fotoboeken. De school heeft op een afgelegen zoldertje een kleine schat aan keurig bijgehouden archiefmateriaal van de jaren zeventig en tachtig.

Daarna drogen de archiefbronnen ernstig op. Je komt dan wel mooie dingen tegen. Zo vonden twee leerlingen van havo 5 de pasfotootjes van hun beide ouders terug uit hun eerste schooljaar. Natuurlijk moet er dan gescand of gekopieerd worden om het resultaat thuis te laten zien. Deze twee leerlingen hebben zich verdiept in de geschiedenis van de school, onder leiding van de docent geschiedenis voor hun profielwerkstuk. De docent geschiedenis is zelf weer een oud-leerling van de school. Mooie effecten ontstaan er dan. Generaties kijken zo bij elkaar naar binnen.

In de fotoboeken kwamen we ook veel beelden tegen van de schoolactiviteiten die werden georganiseerd. Direct bij het openingsfeest in 1975 werden de leerlingen gemotiveerd om geld bijeen te brengen voor een goed doel: ondersteuning van een middelbare school in India. Door de jaren heen komen er zo veel acties in foto’s voorbij. Zo is het sportveld op een van de lustrumfeesten omgetoverd tot een middeleeuws wedstrijdtoneel waar groepen leerlingen, vaak onder leiding van hun docent, in competitie met elkaar gingen.

Ook mooie foto’s van musicals en toneelstukken, opgevoerd door docenten en leerlingen.

Beroemd waren de toneelvoorstellingen van: Bloed en Liefde, van de schrijver Godfried Bomans. Op de foto’s enkele fraai geschminkte docenten die hun acteertalent inzetten. Herkent u ze? Veel foto’s van werkweken en introductiedagen, waarin duidelijk aandacht werd besteed aan de sfeer op school. Nog steeds erg belangrijk op een school om je echt een beetje thuis te voelen. In de komende reünie zullen we elkaars verhalen weer opnieuw horen.

De reünie wordt gehouden omdat de school deze zomer begint met nieuwbouw en het oude schoolgebouw zal verdwijnen. Daarom een oproep : geef aan elkaar door dat er op 12 april een reünie is van de afdeling havo/vwo en meld je aan via de website staging2.carmelcollegesalland.nl > reünie havo/vwo. Like en deel de Facebookpagina en nodig je oud-klasgenoten en oud-collega’s uit om ook te komen: Facebook.com/reuniecarmel

Namens de reüniecommissie,

Kees Vanwesenbeek

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.