Home / archiefcentraal / relletje gb raalte moet borden weghalen

relletje gb raalte moet borden weghalen

Gemeentebelangen heeft voor het dorpsfeest in Broekland posters verspreid met daarop de tekst ‘Geen Haagse Bluf’. De posters verwijzen naar een kavel die de partij voor de veiling heeft ingebracht, namelijk een dag meelopen met wethouder Wout Wagenmans. In overleg met de organisatie van de Kôle Kermse werden de posters gedrukt en verspeid door GB Raalte.

De posters maakten aardig wat los. Andere politieke partijen vonden dat deze manier van campagnevoeren door Gemeentebelangen niet kan. Daarop reageerde de gemeente: De posters moeten weg.

Jasper Guldemond, inwoner van Broekland en kandidaat voor GB Raalte, licht de situatie toe. “Eigenlijk vallen de posters binnen de evenementenvergunning van de Kôle Kermse. We zouden het nog kunnen tegenspreken, want het is reclame voor de zaterdag van het feest. Maar natuurlijk is er ook een link met de verkiezingen van woensdag en politieke mededelingen mogen niet op die borden.”

Daarom is besloten om de 22 borden die verspreid zijn in de regio maandagavond weer weg te halen. “Jammer, we zagen samen de humor er wel van in,” besluit Guldemond. “Maar het grapje heeft nu ook wel lang genoeg geduurd.”

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.