rabobank schenkt ton aan verenigingen

Den Besten: “Tot dit jaar hadden we het Donatiefonds. Daarbij bepaalde de bank wie in aanmerking kwam voor een donatie, een financiële bijdrage. Met ‘Hart voor Salland’ benadrukken we ons karakter als lokale en coöperatieve bank en geven op deze wijze een deel van onze winst terug aan de lokale gemeenschap. We hebben in ons werkgebied, de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, ruim 23.000 leden. Niet de bank, maar deze leden mogen nu aangeven wie zij een steuntje in de rug willen geven die bijdragen aan de leefbaarheid en vitaliteit van de kernen. Dit kan een algemene bijdrage zijn aan de organisatie of voor de realisatie van projecten. Bijvoorbeeld de opknapbeurt van een clubgebouw, aanschaf van een AED of de aanschaf van sportmiddelen. ” Totaal wordt door de Rabobank een bedrag van 100.000 euro uitgekeerd.

De actie ‘Hart voor Salland’ is er voor kleine en grote verenigingen en stichtingen. De belangrijkste voorwaarden zijn: deelnemers moeten een lokaal karakter hebben, gevestigd zijn in het werkgebied van de bank en bij Rabobank Salland bankieren. “In januari hebben we voor deze organisaties informatieavonden gehouden over de actie, waarna verenigingen en stichtingen zich tot 15 februari konden aanmelden voor deelname. Na het aanmelden begint voor hen meteen het belangrijkste onderdeel van de actie: stemmen verzamelen! Alle deelnemers gaan hun best doen hun achterban te enthousiasmeren en op die manier zoveel mogelijk stemmen te winnen. Wij stellen daartoe promotiematerialen ter beschikking. Van flyers tot posters, van voorbeeldteksten voor het clubblad tot banners voor de website. We vragen geen tegenprestatie, maar als een vereniging ons vermeldt op de website of op een reclamebord langs het hoofdveld, vinden we dat niet vervelend,” zegt Den Besten met een glimlach.

“Alle leden krijgen de mogelijkheid te stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. Ieder lid mag met een unieke persoonlijke code vijf stemmen uitbrengen, dus hij of zij mag ze verdelen over de deelnemers. Iedereen die op dit moment lid van Rabobank Salland is, ontvangt binnenkort een persoonlijke code.”

Mag je vijf keer stemmen op dezelfde vereniging? “Nee, je mag niet vijf keer stemmen op één vereniging: het maximum per organisatie is twee. Anders zouden grote verenigingen of stichtingen al snel bevoordeeld kunnen worden”, aldus Den Besten, “want hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe groter de bijdrage van Rabobank Salland aan deze organisatie is. Waar het om gaat, is hoe goed de lokale organisatie in staat is zijn achterban te mobiliseren. En in de kleinere kernen is vaak een heel grote betrokkenheid. Dus de kans op succes is daar minstens even groot als in een grotere kern.”

Er kan van 18 tot en met 28 maart worden gestemd voor ‘Hart voor Salland’ Den Besten: “Ik hoop dat onze leden dat massaal zullen doen. De 200 verenigingen en stichtingen die zich hebben aangemeld om mee te doen aan de actie kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. Een vitale en leefbare woon- en werkomgeving, daar profiteert uiteindelijk de hele Sallandse gemeenschap van.”

Op dinsdagavond 15 april worden tijdens een bijeenkomst in de Deventer Schouwburg de cheques met de bedragen aan de verenigingen en stichtingen overhandigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.