raalte reunie smaakt naar meer

Er zijn bijna 200 mensen op de eerste Raalte Reünie in Zaal Zwakenberg afgekomen. Afgelopen zondag liep de zaal vol en waren er veel omhelzingen, zwaaihandjes en luidkeelse hallo’s. Oud Raaltenaren kwamen uit Vlissingen, Leeuwarden of het Brabantse Asten – Heusden naar de reünie. De mix van ontmoeten, bijkletsen, films, muziek door Orkest Caecilia Raalte en uitgestalde oude voertuigen maakte het tot een mooi geheel.

Tijdens de reünie zijn Levie Barend en de familie Paalman uit de Brugstraat herenigd. Levie heeft bij de familie ondergedoken gezeten als Joods jongetje. Hij wilde ze na afloop van de oorlog weer opzoeken, maar wist de naam van het gezin niet. Hier hebben KRO’s Adres Onbekend en Raalte Clopedie geholpen. Tijdens de reünie hebben ze elkaar weer gezien.

Orkest Caecilia Raalte reageerde spontaan op de oproep of iemand tijdens de reünie een soort van muzikaal welkom thuis voor de reünisten kon verzorgen. De oudste vereniging van Raalte speelde ruim een half uur voor de volle zaal en veel leden van de groep waren ook deelnemers van de reünie.

Ook de betrokkenen bij nog een ander ‘succesje’ dat veroorzaakt werd via Raalte Clopedie werden zondagmiddag getrakteerd. Namens bakker Jorink kregen Jan de Waard en Matthijs Oppenhuizen van de Stentor een speculaas van Luyken. Het derde stuk speculaas ging naar Ans van de Worp – Reinders.

Gerard van Essen verzorgde de vertoning van oude filmbeelden van Raalte, waarin onder meer te zien was hoe vele jaren geleden scholieren op de fiets het verkeersexamen aflegden. Muziek uit de jaren 60 en 70 werd verzorgd door Anton van de Vondervoort. Herman Spijker had een fotofilmpje met foto’s van Raalte, dat gemaakt was op basis van muziek en tekst van Het Dorp van Wim Sonneveld aangevuld met enkele oude foto’s uit eigen collectie.

Daarna was de overige tijd vrij voor iedereen om verder bij te praten, samen foto’s te bekijken, en gezellig iets te drinken. Pas laat in de middag liep de Raalte Reünie langzaam leeg. Niet veel later volgden de eerste reacties op Facebook, waar deelnemers lieten weten een hele mooie dag te hebben gehad in Raalte. Volgens de organisatie smaakt de Raalte Reünie, net als Luykens speculaas, naar meer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.