pvdd doet aangifte tegen gemeente raalte

De boom werd vorige week donderdag geveld, terwijl op 24 februari door buurtbewoners melding werd gemaakt van de aanwezigheid van eekhoorns. “Na de melding hebben we de werkzaamheden direct gestopt en hebben we onderzoek laten doen,” stelt een woordvoerder van de gemeente Raalte. “Uit het onderzoeksrapport bleek dat er in de boom geen nesten van eekhoorns of vogels zaten. Er is zelfs met een boomcamera in alle holtes van de boom gekeken. Toen daar niks in aangetroffen werd, was de conclusie dat de kap kon doorgaan.”

De Partij voor de Dieren Overijssel laat het er echter niet bij zitten: Die heeft aangifte gedaan van de NVWA. De partij stelt dat artikel 11 van de Flora- en Faunawet is overtreden. Die wet schrijft voor dat het verboden is om nesten of verblijfplaatsen van beschermde dieren te beschadigen, te vernielen, weg te halen of te verstoren. De eekhoorn is in Nederland een beschermde diersoort.

Ondertussen heeft ook de gemeente Raalte de zaak in onderzoek. Die wil weten hoe het kan dat ondanks het ecologisch onderzoek, toch het nest niet aan het licht kwam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.