pec zwolle en olst wijhe gaan samenwerken

Gemeente Olst-Wijhe en PEC Zwolle hebben een overeenkomst ondertekend met als doel om samen de Regio Zwolle te versterken. Zij doen dit door activiteiten te organiseren op economisch en maatschappelijk gebied, in samenwerking met andere overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers. De gemeente en de voetbalclub zetten zich bijvoorbeeld in om het thema energie en duurzaamheid op de regionale kaart te zetten.

De gemeente Olst-Wijhe is onderdeel van de Regio Zwolle, een samenwerkingsverband van 18 gemeenten in de omgeving van Zwolle. Deze regio is economisch sterk in ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek. Elsevier en Bureau Louter hebben de Regio Zwolle in 2013 uitgeroepen tot sterkste economische regio van Nederland. De samenwerkende regionale gemeenten willen de komende jaren verder bouwen aan deze regio, door intensief met elkaar te werken.

Om deze uitdagingen aan te gaan hebben gemeente Olst-Wijhe en PEC Zwolle de handen ineengeslagen. De voetbalclub heeft zich de afgelopen jaren ingezet om overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers met elkaar te verbinden en om regionale ambities zichtbaar te maken. Olst-Wijhe en PEC Zwolle gaan zich inzetten om het thema energie en duurzaamheid op de regionale kaart te zetten.

Gemeente Olst-Wijhe heeft nadrukkelijke ambities met energie en duurzaamheid en beseft dat het in samenwerking met andere organisaties uit de regio sterker staat bij het realiseren van deze ambities.

Cor van den Berg, wethouder Olst-Wijhe: “In Olst-Wijhe en Regio Zwolle ontstaan steeds meer initiatieven op het gebied van toekomstbestendige energievoorzieningen. Maar hoe kunnen wij door regionale samenwerking de slagkracht vergroten bij het realiseren van onze ambities? Op 4 april gaan wij met een aantal organisaties nadenken over deze vraag tijdens een miniconferentie. De bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen in het IJsseldelta stadion. Deze wedstrijd is bewust gekozen, omdat het een goede aanleiding is om inzicht te krijgen in de kracht van het energieprogramma van Groningen en Noord-Nederland. Het Noorden profileert zich intensief met Energy Valley, met als missie om bedrijven, kennisinstellingen en overheden te stimuleren en te verbinden om samen projecten te ontwikkelen en werk te maken van schone, betrouwbare en innovatieve energie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.