open huis bij crt raalte en raalter schutterij

Wielervereniging CRT Raalte en Raalter Schutterij (RS) houden op 22 maart een Open Huis. Deze vindt plaats op Sportpark Ramele, direct aansluitend op de officiële opening van de nieuwe accommodatie van beide verenigingen. Het Open Huis is van 15.30 uur tot 17.30 uur aan Hammerweg 8d/e.

Het belooft een boeiende middag te worden, met tal van activiteiten. “Natuurlijk kan iedereen een kijkje nemen in ons nieuwe onderkomen’’, vertelt Johan Kiekebosch, voorzitter van CRT. “Naast een kantine met een prachtige bar, hebben we een bestuurskamer annex EHBO-ruimte en kleedkamers met douches.’’ Zijn collega-voorzitter van RS, Ben Wichers Schreur, valt hem bij. “Wij zijn trots op onze nieuwe schietbaan. En ook wij hebben een eigen clubhuis.’’

Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers zich rond laten leiden door het nieuwe gebouw. Daarnaast kunnen ze genieten van tal van fiets- en schietactiviteiten.

CRT presenteert alle takken van de fietssport: wielrennen, mountainbiken, veldrijden en fietscross (BMX). Dat is mogelijk, omdat op Carmel Wielerpark Ramele een crossbaan, een ATB-parcours en een geasfalteerde wielerbaan zijn aangelegd. Ook zullen diverse fietszaken hun nieuwste snufjes presenteren.

Bij RS kennen ze twee vormen van schieten. Je kan staand schieten uit de vrije hand, en opgelegd schieten, waarbij de schutter zijn geweer op een ondersteuning mag leggen. Beide wedstrijdvormen zullen aan het publiek worden gedemonstreerd.

Kiekebosch en Wichers Schreur: “De bezoekers hoeven het niet bij een kijkje te laten, maar mogen zelf ook actief deelnemen. Zowel bij het fietsen als het schieten zijn instructeurs aanwezig die je graag een handje helpen.’’ Te denken valt aan een parcoursje met ATB of BMX op het wielerpark, of enkele schoten met een heus wedstrijdgeweer.

Het lijkt misschien raar dat twee zulke verschillende verenigingen gezamenlijk één Open Huis houden. De beide voorzitter leggen uit dat het toch heel logisch is. Wichers Schreur: “De schutterij zat in sporthal Tijenraan, maar enkele jaren geleden werd bekend dat we daar moesten vertrekken. We zijn onder andere bij Sportvereniging Raalte wezen kijken, maar kwamen uiteindelijk op Ramele terecht.’’ Kiekebosch: “CRT zit al jarenlang op Ramele met een eigen wielerpark. Ons onderkomen was echter sterk verouderd, het was een tot clubhuis omgebouwde boerenschuur. We wilden graag een andere accommodatie op dezelfde plek.’’ De gemeente bracht beide partijen samen.

Aanvankelijk deden ook andere verenigingen mee, maar uiteindelijk bleven CRT en RS over. De voorbereiding kostte enkele jaren. Precies een jaar geleden gaven de leden van de vereniging toestemming tot de gezamenlijke bouw. Met tientallen vrijwilligers werd het karwei in één jaar geklaard. Wichers Schreur en Kiekebosch zijn maar wat trots op al die vrijwillige uren die hun leden in de verbouwing staken. “Daarom hebben we een middag speciaal voor de vrijwilligers. Zonder hen was dit onmogelijk van de grond gekomen.’’ Ook de inzet van het bedrijfsleven willen de voorzitters niet onvermeld laten. Wichers Schreur, zelf ook lid van de bouwcommissie: “Veel bedrijven bleken bereid materiaal beschikbaar te stellen, voor niets, of voor heel weinig geld.’’

De officiële opening vindt voorafgaand aan het Open Huis plaats. Wat die handeling precies gaat inhouden willen de voorzitters nog geheim houden. Wel willen ze vertellen wie de handeling gaat verrichten. “Harm Overmars is onze buurman. CRT heeft jarenlang gebruik mogen maken van zijn schuur. Voor en tijdens de verbouwing konden we spullen bij hem stallen en overleg plegen over de voortgang. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor, daarom gaat hij de openingshandeling verrichten’’, aldus de beide voorzitters.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.