olst wijhe verder met vier partijen

Bij de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Olst-Wijhe onderhandelen vier partijen verder: CDA, Gemeentebelangen Olst-Wijhe, D66 en de VVD. Dit maakte informateur Eddy van Hijum zaterdag bekend. In de gemeente Olst-Wijhe verloor de zittende coalitie van PvdA en CDA haar meerderheid in de raad.

Van Hijum constateert op basis van een gespreksronde dat een doorstart van de huidige coalitie aangevuld met een derde partij geen optie is, omdat Gemeentebelangen Olst-Wijhe, de VVD en D66 deze coalitie niet aan een meerderheid willen helpen. Het CDA en de PvdA sloten hernieuwde samenwerking niet uit. Daarnaast kwam de PvdA in geen enkele andere voorkeursvariant van de partijen voor.

In de volgende fase zullen de gesprekken worden voortgezet met het CDA, Gemeentebelangen Olst-Wijhe, D66 en de VVD.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.