Home / archiefcentraal / nijboer zegt geen nee tegen functie wethouder

nijboer zegt geen nee tegen functie wethouder

VVD-lijsttrekker Ben Nijboer is misschien wel te porren voor die functie. Hij zegt, desgevraagd, in ieder geval niet bij voorbaat ‘nee’ tegen een functie als gemeentebestuurder. “Als partij ga je altijd voor bestuursverantwoordelijkheid, daarvoor ga je juist de politiek in.”

De twee oudste leden van de Raalter gemeenteraad, Wim de Hair (GB) en Piet Pont (VVD), waren woensdagavond al lekker aan het kissebissen over een eventuele samenwerking. Pont stelt tegenover De Hair dat Gemeentebelangen in ieder geval de deur voor de VVD open moest zetten. “Zo groot zijn die verschillen niet,” stelde Pont.

De Hair wilde dat wegwuiven: “Alleen het betaald parkeren al.” VVD wil van dat betalen af, terwijl GB daar juist geen afscheid van wil nemen. “Dat is het enige,” stelde Pont.

Duidelijk lijkt wel dat VVD zichzelf niet bij voorbaat een rol in de oppositie toebedeelt. Maar tegelijkertijd wilden woordvoerders van de drie grootste partijen in Raalte (CDA, GB en VVD) niet vooruitlopen op de coalitie-onderhandelingen.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.