nieuwe cabarettalenten in theater wijhe

Vier aanstormende cabarettalenten komen optreden in het Capellenborg Theater Wijhe tijdens de Cabaretpoel. Hier spelen de talenten allemaal een voorstelling van ongeveer 25 minuten. In de Cabaretpoel treden finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals op. De Cabaretpoel is een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element. Op deze avond spelen:

Jasper van der Veen doet geen concessie meer. Althans, dat probeert hij. Hij schrijft, schrapt en zingt. In 2012 stond hij in de finale van het Gronings Studenten Cabaret Festival en in 2013 in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Nu komt er een nieuw programma en met trots probeert hij het op jullie uit.

Ludolf du Pon maakt lichtvoetig maatschappelijk cabaret. In zijn verhalen observeert en fileert hij zichzelf en de wereld op hem heen. Met sterke oneliners en gekke liedjes trekt hij zijn publiek mee in zijn gekte en verwondering. Zijn motto: Leren, creëren en doen waar je geen zin in hebt. In 2011 won hij overtuigend de publieksprijs op het Utrechts Cabaret Festival.

Patrick Nederkoorn studeerde af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In zijn voorstelling mixt hij persoonlijke anekdotes, maatschappelijk engagement, actualiteit en veel toegankelijke humor tot een mooi afgerond verhaal. Hij sluit in stijl aan bij het intelligentere inhoudelijke cabaret, maar doet dat op een lichtvoetige wijze en met een hoge humorwaarde.

Janneke Jager behaalde de publieksprijs op het Utrechts Cabaret Festival 2013. Ze speelt, zingt en schrijft. Soms overdrijft ze een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama queen met een vleugje Groningse nuchterheid. Gewapend met haar roze ukelele of achter de piano schotelt Janneke haar publiek absurde constateringen, dwaze anekdotes en ontroerende of grappige liedjes voor.

De Cabaretpoel vindt plaats op zaterdag 8 maart om 20.15 uur in het Capellenborg Theater Wijhe. Kaarten kosten € 12,50 euro en kunnen worden besteld via staging2.theatersolstwijhe.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.