nieuw vervoer met nostalgische knipoog

‘We willen een scala aan vervoersmogelijkheden voor diverse gelegenheden kunnen aanbieden’, verklaren Marc Roescher (mede-eigenaar) en Jurriën de Jong (bedrijfsleider TCR Tours) de nieuwe stap van de Raalter onderneming.

Binnen TCR Classics worden allerlei bijzondere vervoersmogelijkheden gebundeld. Wat te denken van een Londense taxi uit 1959, een Mercedes touringcar uit 1985 of een VW T2 ambulance uit 1968? Het assortiment wordt compleet gemaakt met een Cadillac Eldorado Cabriolet uit 1975, een GMC pick-up uit 1940 of een Samba bus die zo lijkt weggereden uit een populair televisieprogramma. De verschillen zijn groot, maar ze hebben één ding gemeen: stuk voor stuk zijn het modellen die als echte oldtimers te boek staan. TCR Classics kan daarom worden beschouwd als een nieuwe vervoersmogelijkheid met een duidelijk nostalgische knipoog.

Natuurlijk is TCR Classics opgezet vanuit een professionele en commerciële gedachte, maar de nieuwe tak is in eerste instantie voortgekomen uit toevallige omstandigheden en liefde voor oldtimers. Zo heeft Roescher 25 jaar geleden met zijn eigen handen de Engelse taxi in de oude luister hersteld, is de VW T2 ambulance een herinnering aan de rijke geschiedenis van TCR Vervoer en is de touringcar bij een overname aan het bezit toegevoegd. ‘Sommige voertuigen stonden al vrij lang ongebruikt in de hoek van de garage en het is toch jammer om er niets mee te doen. We hebben daarom veel tijd en energie gespendeerd om ze gebruiksklaar te maken. Ieder voertuig heeft zijn eigen unieke elementen die het daardoor geschikt maken voor een speciale gelegenheid’, aldus Roescher en De Jong die hoge verwachtingen hebben van de mond tot mond reclame rondom TCR Classics. Graag verwijzen ze ook naar de website staging2.tcr.nl waar onder de button TCR Classics alle informatie is te vinden over de nostalgische vervoersmogelijkheden.

Etiquettes

TCR Classics is al weer de vierde pijler onder het familiebedrijf. Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je in Raalte moet zijn als je iets wilt regelen op het gebied van vervoer. Zo gaan chauffeurs van de onderneming iedere dag op pad met de Regiotaxi en met schoolkinderen in het kader van het leerlingenvervoer. Maar wil je een voetballiefhebber verrassen, met een ritje in de fraaie spelersbus van Go Ahead Eagles is dat ook mogelijk.

Ook het zakenleven weet steeds beter de weg te vinden naar TCR Vervoer. Dat is vooral te danken aan de ongekende mogelijkheden van TCR Exclusief. Een uitkomst voor de zakenman of -vrouw die zich rustig wil concentreren op een belangrijke vergadering of de laatste details van een aanstaande deal wil doornemen. Gezeten in één van de luxe auto’s (voor de liefhebbers: Volvo S80 of Mercedes E- en S-klasse) brengt een chauffeur u op een veilige en vertrouwde manier van A naar B en vice versa. ‘En discretie staat voorop’, stellen Roescher en De Jong. ‘Onze chauffeurs kennen de gewenste etiquettes. Als ondernemer kun je ons bijvoorbeeld met een gerust hart naar Schiphol sturen om de Japanse zakenrelaties op te halen. Ze weten dat een buiging op prijs wordt gesteld als teken van respect’, geven Roescher en De Jong aan, terwijl ze tevens verwijzen naar de mogelijkheid om hier een VIP-Crafter voor zes tot acht personen in te zetten.

Wagenpark

Het is niet zo verwonderlijk dat TCR Vervoer door de jaren heen meerdere uithangborden heeft gekregen. ‘Een aantal takken van sport binnen ons bedrijf is best wel onzeker, met name het contractuele vervoer. Eens in de zoveel tijd volgt weer een nieuwe aanbesteding en dan is het maar afwachten of je het weer voor enkele jaren mag verzorgen. Het is dus goed en noodzakelijk om de focus ook op andere sectoren te richten. Vooral TCR Tours heeft zich in de laatste jaren bewezen. Vorig jaar hebben we daar nog een omzetstijging van twintig procent weten te realiseren.’

Het aanbod in TCR Tours is behoorlijk groot. Van een uitstapje met een ondernemersvereniging in een touringcar tot 92 personen tot een internationale groepsreis. En van directievervoer tot een luxe VIP touringcar voor 32 personen. ‘We krijgen regelmatig reacties in de trant van ‘doen jullie dat ook al?’, maar in deze branche word je afgerekend op je mogelijkheden en je wagenpark.’

Dat betekent dus ook dat TCR Vervoer continu een kritische blik werpt op het materiaal en moet blijven investeren. ‘Je zou in deze tijden de neiging kunnen hebben om wat meer op de centjes te passen, maar het mag nooit en te nimmer leiden tot een verouderd wagenpark. Dat moet absoluut up to date zijn. Daarom hebben we in 2013 nog twee nieuwe bussen aangeschaft en zijn we nu al weer in onderhandeling voor de volgende bus. Ook volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en milieu op de voet. De touringcars voldoen aan de meest recente CO2-normering en inmiddels hebben we al 25 auto’s op het CO2-neutrale biogas rijden.’

TCR Vervoer – TCR Tours – TCR Exclusief vervoer – TCR Classics

Spitsstraat 14

8102 HW Raalte

T: 05723 – 358 888

E: info@tcr.nl

I: staging2.tcr.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.