natuur druk bezocht

Allerlei onderwerpen kwamen aan bod: De onderbouw had enthousiast gewerkt aan thema’s als lente, bloemen, bergen, zee en strand. Er waren kijkdozen en een heuse muurkrant gemaakt. De kleuters hadden zelfs hun eigen tuinkers gezaaid en hadden het dassen pad “De Wheem” gelopen in Oud-Avereest.

In de middenbouw had de leerlingen zich verdiept in verschillende organisaties die zich inzetten voor behoud van de natuur, zoals het Wereldnatuurfonds, Greenpeace, Stichting AAP, Natuurmonumenten, de Dierenbescherming en Vogelbescherming Nederland.

De bovenbouw (groep 7 en 8) had een modeshow georganiseerd met eigen gemaakte creaties van natuurproducten. Tevens werden eigen gemaakte cupcakes, schilderijen, vogelhuisjes en bloembakjes met violen verkocht. De opbrengst hiervan was voor het Wereldnatuurfonds. De leerlingen uit groep 7 hebben een excursie gemaakt naar de Staatsbossen van Staphorst onder leiding van een deskundige van Natuurmonumenten. De oudste leerlingen van school hadden zich beziggehouden met verschillende natuurverschijnselen als aardbevingen, vulkanen, orkanen en tsunami’s. Daarnaast hadden ze zich verdiept in milieuvriendelijke vormen van energie; zonnepanelen, windmolens e.d. Ze hadden zelfs hun eigen milieuvriendelijke stad ontworpen. Er was een kraampje met allerlei zaaigoed en kruiden ingericht voor kinderen die hun eigen moestuin wilden gaan starten. Tot slot werd er een eigen milieukrant ontwikkeld i.s.m. Synergy Nieuwleusen.

Tijdens de tentoonstelling was er een puzzeltocht door de school georganiseerd en werd er water verkocht t.b.v. de actie “Water for life”. De projectcommissie kon terugzien op een zeer geslaagd project.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.