muzieklessen polyhymnia krijgen vervolg

Muziekvereniging Polyhymnia geeft het project ‘The Drum-Brass Kids’ een vervolg. De muziekvereniging heeft het afgelopen jaar op alle Lemelerveldse basisscholen muzieklessen mogen verzorgen voor kinderen van groep 5 Tot en met 8. De pilot werd vorig jaar gehouden op de Heilig Hartschool. Daarna volgde de Heideparkschool. Begin dit jaar werd de eerste ronde afgesloten op de Regenboogschool.

Het project bestaat uit 3 delen. Deel 1 is kennismaking, waarbij de kinderen uitleg kregen over verschillende blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Deze lessen zijn gehouden op de scholen. Na deze kennismaking hebben de kinderen gekozen welk instrument ze in de daaropvolgende periode graag zouden willen bespelen.

Tijdens deel 2 van het project werd er een heus muziekstuk ingestudeerd. Dit muziekstuk is bedoeld voor het afsluitende mini-concert op school. Deze lessen werden gehouden in het Clubgebouw van Polyhymnia. Het afsluitende mini-concert op de basisscholen was voor alle leerlingen, juffen, meesters, ouders en andere belangstellenden.

Deel 3 bestond uit gratis proeflessen. Hiervoor konden de kinderen zich opgeven, om zo nog beter een indruk te krijgen of het gekozen instrument wel bij hen paste. Deze lessen zijn gegeven door de vakdocenten van Polyhymnia. Na deze periode kregen de kinderen de mogelijkheid om lid te worden van de vereniging.

Zo hebben de eerste nieuwe leerlingen al mee gedaan aan een aantal optredens in Lemelerveld. Op 5 juli jl. was er het “zomeravondconcert” op het kroonplein en op 2 november jl. “Gedoe op het plein”. Op 14 december was het solistenconcours in het clubgebouw. Als klapper komt dan nog het jaarlijkse middagconcert in de sporthal op zaterdag 5 april.

Na dit succes volle eerste jaar is besloten om ook in 2014 de op de Lemelerveldse basisscholen weer de workshops te geven. Dit maal in de groepen 5 en 6. Voor meer informatie over de workshops en/of muziekvereniging Polyhymnia bezoek dan staging2.muziekverenigingpolyhymnia.nl of op Facebook.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.