modeweekend raalte de laatste modetrends

De Raalter modewinkels werken weer samen om aanstaand weekend een afwisselde modeshow in het centrum van het dorp neer te zetten. Deze show laat je zien waarom Raalte zich het kloppend modehart van Salland mag noemen. Komende zondag kun je op de catwalk zien wat de winkels dit voorjaar te bieden hebben. De eerste show begint zondag om 13.30 uur, de tweede show om 15.00 uur.

Tijdens de show zie je veel van de nieuwe voorjaarsmode voorbij komen. Helemaal hot zijn de lange jurken en rokken, shirts met bloemenprint en jumpsuits. Ook nemen de vernieuwde colberts en verschillende soorten jeans een prominente plek in. Daarnaast komen er nieuwe monturen en kapsels langs. Tijdens de show is het enorm brede aanbod van de winkels in Raalte te zien. Je kan je dus op elk gebied laten inspireren.

“We proberen elk jaar iets anders neer te zetten. Dit jaar is er ook een nieuwe catwalk, die rond begint en dan uitloopt in een T-vorm”, zegt Ellen ter Haar, een van de organisatoren. “We zijn ermee begonnen, omdat de bestaande modeshow wel een boost kon gebruiken.”

Samen met organisatoren Marieke Haarmeijer, Ellen ter Haar en presentatrice Mariëlle Surig oefenen de modellen ’s morgens op de nieuwe catwalk. Dan zetten ze de puntjes op de i zodat er ’s middags een spetterende show neergezet kan worden. “Het is iets wat we samen doen en dat vind ik wel heel belangrijk”, zegt Ellen.

De hele middag zijn er verschillende activiteiten in het dorp tijdens de modeshow. Zo zorgt een dansshow voor een spectaculaire opening. Aan het einde van de tweede modeshow treedt het popkoor Musing uit Raalte op. Er zijn stands te vinden waar kapperszaken Ami kappers en Mooi voor Karin klaar staan om klanten inspiratie te geven voor nieuwe haarmode. Op zaterdagmiddag wordt voor jou de rode loper uitgerold. Laat je verassen door het straattheater dat die middag aanwezig is.

Kun je niet wachten tot zondag? En duurt zaterdag je ook nog te lang? Vrijdag is het natuurlijk ook nog koopavond.

Modeshows, maar nog veel meer

Naast de modeshows op zondag, staat er dit weekend nog veel meer te gebeuren in het centrum vans Raalte. Zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur zullen de hofdame (Von du Vork) en lakei (Jaques Daniel van Drinkwijngaarden) complimenten maken en een praatje houden met de bezoekers in Raalte. Bovendien rollen zij ook een rode loper uit: zij nodigen mensen vervolgens uit hierover te lopen waarbij er een meesterlijk en rijmend commentaar van Von en Jaques aan toegevoegd wordt.

Ze zijn te vinden bij de diverse modezaken in het centrum van Raalte. De rode loper wordt gedragen door de hofdame en lakei, sowieso al een feest om te zien omdat ze er zo “zoetjes” uitzien.

Daarnaast wordt er voor de kinderen tot en met 12 jaar een mooie kinderrommelmarkt georganiseerd. De rommelmarkt is van 13.00 uur tot 16.00 uur. De kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun overtollige speelgoed verkopen en op deze manier een leuk zakcentje verdienen.

De kaartjes voor de kinderrommelmarkt zijn sinds 22 maart te koop voor 3 euro bij Bakkerij Jorink. Je ontvangt zondag ook nog een lekkernij van het Raalter Ondernemers Verbond.

In het centrum van Raalte kun je zoals altijd weer leuke activiteiten verwachten iedereen. Met een portie mooi weer erbij maakt het dat dit een weekend van shoppen, actief zijn en bovenal genieten voor jong en oud.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.