misha verdwijnt uit gemeenteraad

Ben Misha is zijn raadszetel in Raalte kwijt. Zijn partij 1 voor Allen kreeg woensdag geen zetel toegewezen van de kiezer. Misha kwam in 2011 voor de SP in de Raalter gemeenteraad. Hij splitste zich echter in juli 2012 af van de partij. Hij kon zich niet vinden in het regime dat binnen de SP heerste, nadat hij van hoger hand gesommeerd werd om een brief die hij aan het Raalter college had geschreven in te trekken.

Misha stapte uit de SP en ging voor zichzelf verder. Hij startte de partij 1 voor Allen.

De korte politieke carrière van Misha leidde regelmatig tot ophef. Hij voerde campagne voor Olykampen, werd aangeklaagd voor het lekken van geheime informatie en hij stelde tegen een nieuw Tijenraan te zijn.

Met name de aangifte tegen Misha hakte er in: Misha werd er van verdacht geheime informatie aan de pers gelekt te hebben over de verdwijning van het bewijsmateriaal tegen voormalig wethouder Haarman.

Raalte dacht met foto’s van een datumcodering op PVC-buisjes die in het stortgat aan de Heesweg een troef in handen te hebben in de zaak tegen Ben Haarman. Toen naar buiten kwam dat die bewuste buisjes afgevoerd en onvindbaar waren, werd Misha aangeklaagd door de burgemeester. Hij zou die informatie gelekt hebben naar de pers.

Hoewel Misha veroordeeld werd zonder straf, stelde hij niet dat hij nooit meer zou lekken. “Als ik vind dat het nodig is, dan doe ik dat weer,” stelde hij.

Met moeite verzamelde Misha mensen om zich heen in de aanloop naar de verkiezingen. Hij trok Gerlant Zielman en Adelina Mjaku als kandidaten. Het drietal vertrok woensdagavond na de uitslag enigszins terneergeslagen. Geen zetel, lege handen.

Om een reactie konden we de leden van 1 voor Allen niet meer vragen. Maar vooraf stelde Misha al: “Als we geen zetels halen, hebben we in ieder geval iets losgemaakt.” Die conclusie lijkt een understatement. “En anders zijn we er over vier jaar gewoon weer!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.