Home / archiefcentraal / leerlingen uit moldavie op bezoek bij ccs

leerlingen uit moldavie op bezoek bij ccs

Negen leerlingen uit Moldavië zijn op bezoek bij leerlingen van het vmbo van het Carmel College Salland. Ze doen mee aan het ORTa, dat Harry te Riele voor het vijfde jaar begeleidt. Het doel van dit project is dat de leerlingen grenzen leren verleggen, in aanraking komen met andere culturen en een andere taal leren spreken.

De leerlingen zijn ontvangen door de burgemeester. Hij nam zijn tijd en liet zijn ketting door verschillende leerlingen omdoen. Het verschil in verkiezingen en stemmen in Nederland en Moldavië is besproken. Zo kunnen we in Nederland ook anderen machtigen om voor ons te stemmen, dit kan in Moldavië niet. Katja Jansen, docent Duits: “Ook voor onze eigen leerlingen was deze ervaring leerzaam. Zij stelden goede leervragen. Dit gaf mij als docent een enorme boost energie.”

Verder hebben de leerlingen de markt bezocht om verschillende Nederlandse producten te kopen. De leerlingen uit Moldavië waren verrast dat wij Nederlanders slechts één ochtend per week markt hebben, want daar hebben ze dagelijks markt. Ondertussen werden er prijzen omgerekend en dat was natuurlijk erg interessant. De leerlingen hebben daarnaast een Hollandse lunch gehad, inclusief erwtensoep, haring en bitterballen.

“De hele groep gaat ’s avonds bij elkaar zitten en dat regelen de leerlingen zelf. Je merkt dat leerlingen heel snel Engels spreken met elkaar en veel vragen stellen over de andere cultuur en gewoontes. Daar doe je het toch voor”, zegt Jansen.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.