leerlingen matzerschool wandelen voor water

Alle leerlingen van de Matzerschool in Wijhe hebben gewandeld voor water. Dit deden ze in het kader van de week van het water. De kinderen liepen deze tocht om te ervaren hoe het is om niet zomaar schoon drinkwater te hebben. De leerlingen van groep 7 en 8 liepen ieder met 6 liter water 6 kilometer, terwijl de leerlingen van de andere groepen dit als samenwerkingsopdracht deden.

En dat viel nog niet mee, de leerlingen hebben gemerkt en ervaren hoe het is om te moeten lopen met en voor water. Ze realiseerden zich dat er kinderen op deze wereld zijn die dit elke dag moeten doen en dus niet naar school kunnen. Daarom lieten alle leerlingen zich sponsoren. Na afloop is het geld geteld en bleek dat ze bijna 2400 euro hebben opgehaald voor deze landelijke actie van ZOA. De opbrengst wordt landelijk door stichting Aqua.

Een aantal leerlingen van groep 7 vroegen zich ook af wat er met al het water dat ze mee hadden gedragen ging gebeuren. Zij hebben een collage gemaakt en die aan alle leerlingen laten zien. De kinderen leerden dat ze het schone water niet moesten weggooien, maar gebruiken voor het water geven van de plantjes of het koken van de aardappels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.