Home / archiefcentraal / leerlingen matzerschool wandelen voor water

leerlingen matzerschool wandelen voor water

Alle leerlingen van de Matzerschool in Wijhe hebben gewandeld voor water. Dit deden ze in het kader van de week van het water. De kinderen liepen deze tocht om te ervaren hoe het is om niet zomaar schoon drinkwater te hebben. De leerlingen van groep 7 en 8 liepen ieder met 6 liter water 6 kilometer, terwijl de leerlingen van de andere groepen dit als samenwerkingsopdracht deden.

En dat viel nog niet mee, de leerlingen hebben gemerkt en ervaren hoe het is om te moeten lopen met en voor water. Ze realiseerden zich dat er kinderen op deze wereld zijn die dit elke dag moeten doen en dus niet naar school kunnen. Daarom lieten alle leerlingen zich sponsoren. Na afloop is het geld geteld en bleek dat ze bijna 2400 euro hebben opgehaald voor deze landelijke actie van ZOA. De opbrengst wordt landelijk door stichting Aqua.

Een aantal leerlingen van groep 7 vroegen zich ook af wat er met al het water dat ze mee hadden gedragen ging gebeuren. Zij hebben een collage gemaakt en die aan alle leerlingen laten zien. De kinderen leerden dat ze het schone water niet moesten weggooien, maar gebruiken voor het water geven van de plantjes of het koken van de aardappels.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Home / archiefcentraal / leerlingen matzerschool wandelen voor water

leerlingen matzerschool wandelen voor water

Leerlingen van de Matzerschool uit Wijhe gaan woensdag wandelen voor water. De leerlingen van groep 7 en 8 lopen een tocht van 6 kilometer met een rugzak met daarin 6 liter water. Zo ervaren zij wat veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen.

Zij laten zich sponsoren door hun ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. De opbrengst gaat naar ZOA (Zuid Oost Azië), die met het geld waterputten gaat slaan in dorpen in Ethiopië. Ook de leerlingen van de groepen 1 tot en met 6 gaan wandelen met water maar zij doen dat als samenwerkingsopdracht. Gezamenlijk lopen zij met flessen water een route door Wijhe en ook zij laten zich sponsoren.

Op die manier hopen de leerlingen van de Matzer hun steentje bij te dragen aan het waterprobleem in Ethiopië. Door het slaan van waterputten hoeven de kinderen daar niet meer kilometers te lopen voor water maar kunnen zij net als wij ook naar school.

De leerlingen vertrekken woensdag 19 maart om 10.30 uur gezamenlijk van af het schoolplein voor hun tocht. Rond 12.00 uur hopen ze allemaal terug te zijn op het schoolplein waarna ze een voorlopige tussenstand van de opbrengst bekend zullen maken.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.