kwiek verliest kostbare punten tegen borhave

Zaterdagavond stond er in de nacompetitie in de Eerste Divisie de wedstrijd tussen Klink Nijland/Kwiek en Borhave op het programma. Nadat er in de competitie de laatste thuiswedstrijd werd gewonnen van DSS, waardoor het zeker was dat de dames de nacompetitie in gingen. Zaterdag was de eerste wedstrijd. Hoewel het team van Arthur Langendijk aardig leek te beginnen stonden de dames met rust met 8-13 achter. In het tweede helft leek het niet beter te gaan, maar in de laatste 10 minuten kwamen de Raaltenaren nog goed terug. Eindstand: 24-25.

De eerste helft begon al goed met betrekking tot de scheidsrechters. Na 1 minuut spelen moest de wedstrijd even stil gelegd worden omdat 1 van de dames haar boekje was vergeten. Dit bleek geen goed teken te zijn, want de arbitrale duo maakte in het verloop van de wedstrijd behoorlijk veel verkeerde inschattingen. In de eerste 10 minuten speelden de Raaltenaren behoorlijk goed handbal. Het speltempo lag hoog en de ruimtes in de aanval werden goed gevonden. Op de scorebord stond het 4-4 toen Borhave anders ging verdedigen. Het Bornese team werd agressiever in de dekking en op sommige momenten leek het wel een 3-3 dekking. Doordat Borhave anders ging verdedigen kreeg Kwiek steeds minder op de wedstrijd en creëerden ze weinig kansen. De dames probeerden ruimtes vinden maar elke keer was daar iemand van Borhave om het spel te onderscheppen. Als Kwiek er dan toch uit kwam, was de afronding op de meeste momenten slecht waardoor Borhave kon uitlopen 7-10 voorsprong na 25 minuten. In de laatste paar minuten liep Borhave verder uit en gingen de teams de rust in met een 8-13 ruststand.

In de tweede helft begon de equipe van Arthur Langendijk scherper en lag het tempo wat hoger in vergelijking met het eind van de eerste helft. In de eerste 10 minuten van de wedstrijden resulteerde dit nog niet in kansen voor de thuisploeg. De ploeg keek tegen 11-18 achterstand en de wedstrijd leek op dat moment verloren voor het Sallandse team. Pas na een kwartier spelen kwam Kwiek pas echt weer op stoom. In de dekking vielen er geen gaten. Ook werd er wat agressiever verdedigd en in de aanval werden de kansen nu wel afgemaakt waardoor Kwiek na 23 minuten de stand terug bracht naar een 19-21 achterstand. Met nog 7 minuten werd het toch nog een spannend slot. Met nog 2 minuten te gaan kwam Kwiek op gelijke hoogte met Borhave. Het lukte de dames niet om nu door te zetten en kreeg nog 2 doelpunten tegen, waardoor het duidelijk was dat de Raaltese team niet meer zou winnen.

In de slotsecondes scoren de dames nog wel 1 x maar dat mocht niks meer baten.

Eindstand: 24-25

Waar Kwiek in de reguliere competitie thuis ongeslagen bleef is het in de nacompetitie andere koek. De dames spelen een volledige competitie en doen met deze nederlaag geen goede zaken. De volgende wedstrijd voor Kwiek staat woensdag op het programma. De Raaltese equipe moet dan naar Bevo voor hun 2e wedstrijd.

Volledige programma nacompetitie:

Woensdag 26 maart Bevo Hc – Kwiek 20.30 uur

Woensdag 26 maart Borne – Bentelo 20.00 uur

Zaterdag 29 maart Kwiek – Bentelo 19.30 uur

Zondag 30 maart Borne – Bevo Hc 14.00 uur

Zondag 6 april Borne – Kwiek 14.00 uur

Zondag 6 april Bevo Hc – Bentelo 15.30 uur

Dinsdag 8 april Kwiek – Bevo Hc 19.30 uur

8,9 of 10 april Bentelo – Borne 20.00 uur

12 april Bevo Hv – Borhave 20.00 uur

12 april Bentelo – Kwiek 19.30 uur

[youtube url="http://staging2.youtube.com/watch?v=nquRphBXaJo"]

Doelpuntenmakers Kwiek:

Aemy Visser 7, Marieke Brinkhuis 4, Lisa Oosterwijk 4, Hannevan Rossum 4, Anouk van Rijssen 2, Loes Oortwijn 2,Nicole Hemmink 1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.