kole kermse misschien wel lauwe kermse

Zonder echte winter gehad te hebben, overweegt de organisatie van de Kôle Kermse in Broekland om het feest maar om te dopen tot Lauwe Kermse. “Met die weer kun je niet meer van een Kôle spreken,” stellen Bas Booijink en Niels Korterik van de organisatie. Een idee is om de verwarming in de tent te vervangen door koeling in de tent.

“Gratis entree en een gekoelde tent, voor een lekker fris biertje!” grappen ze. Dat zien ze wel zitten. Met de huidige temperaturen kan het nog wel eens een oververhit feestje worden daar in Broekland.

Dit jaar wordt de Kôle Kermse gehouden op 21, 22 en 23 maart. Het eerste tentfeest (voor de doorgewinterde feestvierder) in de regio, luidt dan weer het nieuwe seizoen van de tentfeesten in. “Ook dit jaar hebben we er weer een mooi programma van weten te maken, met de zondagmiddag natuurlijk weer als de grote klapper. We maken er deze middag een Disco-zundag van. Dus met een gezellige disco aankleding in de tent, veel glitter and glamour, en de band ABBA,” aldus Bas. “Niet de echte ABBA, maar een Tsjechische variant daarvan, ABBACZ. Een band die het hele repertoire van ABBA beheerst en ook een mooie show erbij heeft. Perfect voor de zondagmiddag!”

Niels vult aan: “Als afsluiter van die middag hebben we Kabaal nog weten te strikken. Want als je alleen maar ABBA hebt wordt het misschien een beetje teveel van het goede. Met hun stevige rock & roll zijn ze altijd weer goed voor het betere knapwerk in de tent!” Twee bands op de zondagmiddag dus. Dat wordt nog een drukke bedoening op het podium.

De zondagmorgen wordt begonnen met een brunch voor alle vrijwilligers die hebben geholpen met de kermis. Om ze te bedanken voor hun inzet. “Zonder vrijwilligers kunnen we zo’n feest niet organiseren, dus we zijn blij dat er in Broekland en omgeving altijd weer zoveel mensen klaar staan om te helpen,” stelt Bas.

Verder hebben ze op de vrijdagavond B.B. Moose staan. Een rockband met leden uit Haarle en Nijverdal. “Met deze band wordt het een avondje nostalgisch rocken,” volgens de heren.

Traditiegetrouw is er op de zaterdagmiddag weer de veiling. Vanaf 13.00 uur kan iedereen alle kavels bekijken en om 14.00 uur begint de veiling dan echt. “Veilingmeester Peter Buis ramt alle kavels er weer in vlot tempo doorheen, klasse zoals hij dat doet. Met ludieke, waardevolle en handige kavels is het zeker weer de moeite waard om ook mee te bieden.”z

Op zaterdagavond speelt de band Madison en hebben ze DJ Rob als afsluiter. “De zaterdagavond is voor ons weer alle hens aan dek. Lekker druk en een gemoedelijke sfeer, wat wil een mens nog meer? Als je ziet waar ze allemaal vandaan komen. Het is net of iedereen weer uit de winterslaap komt en massaal naar Broekland trekt. Allemaal weer zin aan een tentfeest,” vertelt Niels enthousiast.

Zoals altijd is de entree in de verwarmde feesttent alle dagen weer gratis en natuurlijk is er voor de kleintjes en de jongeren weer een indoor kermis met diverse attracties. “Reden genoeg om weer een bezoekje te brengen aan de Kôle Kermse, dachten wij zo!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.