knipoog van hijum naar posterrelletje gb

“Als CDA hebben we daar goede ervaring mee. Onze kandidaat-raadsleden staan midden in de lokale samenleving. Maar zij hebben ook goede contacten met CDA’ers in buurgemeenten en met Kamerleden in Den Haag,” vervolgt Van Hijum. “Zo werken we in onze regio samen aan betere infrastructuur (zoals de N35 en havens), een sterke regionale economie (met aandacht voor MKB-ondernemers) en leefbare dorpen (denk aan de kleine school en het behoud van pinautomaten).”

Van Hijum: “Ook de nieuwe verantwoordelijkheid van gemeenten voor de zorg voor ouderen en gehandicapten is ons gezamenlijk een zorg. Wij houden niet van Haagse bluf, maar steken met elkaar de handen uit de mouwen. Dus GB: bedankt voor dit gratis stemadvies op het CDA.”

De posters van Gemeentebelangen Raalte veroorzaakten afgelopen week een klein relletje in de politiek. De partij moest afgelopen maandagavond 22 borden uit de buurtdorpen van Raalte weghalen van de gemeente. Volgens de gemeente maakte Gemeentebelangen misbruik van de evenementenvergunning van de Broeklandse Kôle Kermse.

Gemeentebelangen had voor het dorpsfeest in Broekland posters verspreid met daarop de tekst ‘Geen Haagse Bluf’. De posters verwezen naar een kavel die de partij voor de veiling van het feest had ingebracht, namelijk een dag meelopen met wethouder Wout Wagenmans. In overleg met de organisatie van de Kôle Kermse werden de posters gedrukt en verspeid door GB Raalte.

De posters maakten aardig wat los. Andere politieke partijen vonden dat deze manier van campagnevoeren door Gemeentebelangen niet kon. Daarop reageerde de gemeente: De posters moesten weg.

“Jammer, we zagen samen de humor er wel van in,” stelde Jasper Guldemond van Gemeentebelangen Raalte maandag tegenover ons.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.