Home / archiefcentraal / kleuters maken treinreis naar kampen

kleuters maken treinreis naar kampen

Vanmorgen zijn alle kleuters van de Tweemaster een heuse treinreis wezen maken van Zwolle naar Kampen. In het kader van het project vervoer wat deze weken in de hele school centraal staat gingen de kleuters vanmorgen op weg voor een ritje met de trein. Speciaal voor onze school werd er een stuk trein aangekoppeld aan de trein naar Kampen en hadden we alle ruimte om de trein goed te verkennen. De machiniste (Wilma Smid) die dit mogelijk maakte had erg leuke collega’s van de NS meegenomen. Zij deden er werkelijk alles aan om dit ritje zo leuk mogelijk te maken. Zo mochten een paar kinderen in de trein omroepen dat we bijna in Kampen?Zwolle waren. Een keurig omroepbericht volgde; “Hallo ik ben Lucy, we zijn in Kampen, fijne dag verder”! En een stralende Lucy daarna was het gevolg. Alle kinderen mochten even in de cabine van de machinist kijken. Weliswaar in de lege cabine achterin, want de machinist voorin moest natuurlijk goed opletten. De kinderen waren erg onder de indruk en zeer enthousiast. Sommige kinderen voelden zich direct thuis in de trein en lazen de krant. Weliswaar op de kop, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met grote dank aan de aardige medewerkers van NS die ons fantastisch hebben begeleid.

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Boerenstemmen

De gemeenteraadsverkiezingen in maart naderen en dus worden de politieke partijen in het Sallandse actiever, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.