klemgereden man had vuurwapen bij zich

Rond 21.20 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist die over de N35 richting Raalte reed in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op de Heinoseweg stopte de auto, waarna de politie de inzittende via een uitpraatprocedure sommeerde uit de auto te stappen. Kort nadat de man uit de auto was gestapt, stapte hij snel weer in de auto en reed met zeer hoge snelheid weg in de richting van Zwolle.

Agenten zetten de achtervolging in waarbij snelheden van rond de 160 km/uur werden bereikt. De 28-jarige man haalde daarbij diverse keren zeer gevaarlijk in, waardoor tegemoetkomende auto’s moesten uitwijken. De automobilist gooide onderweg een tasje met munitie en een vuurwapen uit de auto.

In Wijthmen (gemeente Zwolle) werd door de politie een wegversperring opgezet. Toen de automobilist vlak voor de wegversperring wilde keren op de weg kon hij door een politieauto tot stoppen worden gebracht. Hierbij raakten de auto van de man uit Zwolle en de politieauto beschadigd. De politieauto kon niet meer rijden en werd afgesleept.

Agenten sommeerden de man opnieuw met een uitpraatprocedure om uit de auto te komen. De man stapte uit zijn auto en werd aangehouden. Er werd geen vuurwapen meer in de auto aangetroffen.

Het eerder uit de auto gegooide tasje is door de politie aangetroffen op de Heinoseweg. Het bleek dat het vuurwapen dat door de man uit de auto was gegooid, terecht was gekomen in de bumper van een tegemoetkomende auto. De bestuurder van deze auto meldde dit bij de politie. Het tasje met munitie, het vuurwapen en de auto van de 28-jarige man zijn in beslag genomen.

De man was onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau weigerde hij echter om mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens ondermeer illegaal wapenbezit, gevaarlijk rijgedrag en het weigeren van de ademanalyse.

De man is ingesloten voor nader verhoor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.