kiek je favoriete plek in salland

Er is een nieuw fotoproject in Raalte, Kiek. Dit project is opgezet om jongeren in Salland bewust te maken van kunst en cultuur in hun eigen regio. Jongeren van 12 tot en met 20 jaar mogen een foto insturen van hun favoriete plek in Salland. Dit kan van alles zijn, je sportclub, het bos naast je huis of een plaats waar je graag komt. De foto’s moeten gemaakt zijn met een mobiele telefoon en mogen bewerkt worden.

Het uiteindelijke resultaat is een tentoonstelling in de nieuwe expositieruimte van de voormalige Huishoudschool. Hier zie je dan alle gezichten van Salland en de bezoekers van de expositie kunnen nieuwe plekken ontdekken in hun eigen omgeving. Daarnaast worden de jongeren uitgedaagd na te denken over hun eigen omgeving en de wijze waarop deze het best vastgelegd kan worden.

Uiteindelijk worden de 300 beste foto’s getoond in de huishoudschool in de Week van de Amateurkunst, dit is vanaf 17 mei. Een professionele jury zal een selectie maken uit de ingestuurde foto’s. Deze jury zal worden aangewezen door de kunstenaars die hun atelier hebben in de Huishoudschool. De 3 beste foto’s worden op A0 formaat uitgeprint en getoond in de tentoonstelling. De rest van de foto’s op A4 formaat.

De winnaar ontvangt een nieuwe mobiele telefoon. De tweede prijs is een fotoshoot voor twee personen en voor degene die de derde prijs wint, wordt de winnende foto afgedrukt op canvas.

De foto’s komen online te staan op de Facebookpagina van het project: https://staging2.facebook.com/pages/Kiek-Salland/1454629241433019. Deelname kan door de mooiste foto, voorzien van naam, leeftijd en een beschrijving waarom het je favoriete plek is, op te sturen naar kieksalland@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.