jumbo wint prijs met brood uit eigen oven

De bakkers van Jumbo Raalte aan de Domineeskamp zijn er in geslaagd om de eerste prijs binnen te halen voor hun broodafdeling. Het Sallands brood dat van begin tot eind in de winkel wordt geproduceerd is als beste getest door een onafhankelijk jury. De wedstrijd wordt georganiseerd door bureau ”Broodt”.

Een vakkundige jury is om de 2 maand bij alle jumbo filialen langs gegaan om broden mee te nemen en deze uitgebreid te testen. Het brood van Jumbo Raalte scoorde als allerbeste met gemiddeld een 8,6.

Wat Jumbo Domineeskamp op de brood afdeling doet is relatief uniek in supermarktland. Waar de meeste supermarkten brood steeds maar kant en klaar binnenkrijgen, gaat Jumbo juist het hele ambachtelijke proces weer terug in de winkel brengen.

De eigenaren hebben geïnvesteerd in 2 gloednieuwe rijskasten en een nieuw ovenpark. Het brood komt dus niet gerezen en gebakken binnen, maar wordt van begin tot eind in de winkel bereid.

De bakkers bereiden de deegstukken de middag van te voren. Vervolgens kan het deeg de gehele middag, avond en nacht rijzen in de rijskasten. De bakkers halen het brood ‘s ochtends om 06.00 uur uit de rijskasten. Het brood heeft dan 18 uur lang kunnen rijzen en is dus kakelvers. Van 6.00 uur tot 7.00 uur gaat het brood dan de oven in. En als om 8.00 uur de winkel open gaat ligt er dus vers bakkersbrood.

Jumbo Raalte is in de omgeving de enige supermarkt die kan zeggen dat ze echt warme bakkers brood hebben.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.