juichende boer op het matje na ijsselderby

PEC Zwolle-keeper Diederik Boer is door de clubleiding op het matje geroepen. De goalie van de Zwollenaren juichte na de 2-0 overwinning in de afgelopen IJsselderby opzichtig en langdurig naar de meegereisde fans van Go Ahead Eagles. PEC Zwolle laat op haar website weten dit gedrag niet gepast te vinden.

Boer werd voor de Zwollenaren in het duel met Eagles de held van het weekend. Hij stopte op een cruciaal moment een penalty. Van de Deventenaren kon hij echter op een hoop kritiek rekenen. Het provocerende juichen na afloop viel niet in goede aarde bij de supporters van de rood-gelen.

Ook PEC wil een signaal afgeven dat het dit gedrag niet gepast vindt. “Vandaar dat Boer maandag door de directie van de club ter verantwoording is geroepen en tekst en uitleg heeft gegeven over deze actie”, staat op de website van de voetbalclub. “Bij PEC Zwolle staan sportiviteit en respect hoog in het vaandel. De club verwacht te allen tijde dat elke speler, trainer, medewerker en vrijwilliger hier, zowel binnen als buiten de lijnen, naar handelt.”

Met deze boodschap heeft PEC Zwolle bij de directie van Go Ahead Eagles aangekaart of in Deventer de uitingen van reservekeeper Patrick ter Mate tijdens de IJsselderby tegen het licht kunnen worden gehouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.