jansen en logtenberg voorleeskampioenen

Dinsdag 4 maart werd gestreden om de titel Voorleeskampioen Salland in de Regionale Voorleesronde. Voor Raalte streden de twee lokale winnaars Veerle Jansen van de Brede school Raalte Dorp en Rhona Dornan van de Gouden Emmer te Heino. Deze voorlezers waren natuurlijk al kampioenen! Zij hadden tenslotte al binnen hun eigen school én in Raalte gewonnen. Een prestatie op zich!

Winnaars Salland

De twee winnaars van de regionale ronde waren overtuigend Veerle Jansen van de Brede school Raalte Dorp en Isa Logtenberg van de Bongerd in Wijhe.

Veerle Jansen las voor uit ‘Het leven van een Loser’ van Jeff Kinney en Isa Logtenberg las voor uit ‘Kappen’ van Carry Slee.

Jury

De juryleden tijdens deze Regionale ronde waren: Monique Bos (Bibliotheek Deventer), Linda Voorman (Voorleesexpress Deventer) en Krist Ensing (webdesign). Zij moesten op veel dingen letten zoals de begrijpelijkheid van het verhaal maar ook of de inleiding voldoende informatie gaf en of de klemtoon steeds op de goede plaats lag.

Verder was heel belangrijk of de finalist in een prettig tempo voorlas en of er ook tempowisselingen waren waar dat nodig was. Paste het stemgebruik bij het verhaal, las de finalist echt voor of werd er voorgedragen? Keek de kandidaat het publiek zo nu en dan eens aan en werd er goed geluisterd?

De avond werd gepresenteerd door Lars Henning uit Raalte en Hennie Fiet.

Voor de twee winnaars van deze Regionale Voorleesronde is er nog een Provinciale ronde in Nijverdal op 16 april in het ZINiNtheater en een nationale ronde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.