ingezonden tatoeages maken tongen los

De komst van een tattooshop naar Raalte maakt de tongen los. Dat was reden voor Rick Westenenk om in de pen te klimmen. Hieronder zijn bijdrage. Wil je reageren? Doe dat gerust.

Mijn kleine dorpje krijgt een nieuwe onderneming te midden van de saaie eenheidsworst. Eindelijk wordt er weer gevochten tegen de leegstand, ook al is het een strijd die winkel per winkel gestreden wordt. De nieuwe onderneming is een tattooshop en blijkbaar maakt dat behoorlijk wat tongen los.

Al snap ik dat een conservatieve stem altijd zal blijven spreken voor “degelijke” ondernemingen en zal een winkel waar ze lichamen “verminken” niet passen binnen de visie van sommige oudgedienden. Aangezien er in de afgelopen dagen een politieke aardverschuiving is geweest, mag men deze visie van mij part best wel gaan bijschaven. Een tattooshop is immers, in mijn ogen, iets waar men trots op kan en moet zijn. De creativiteit van mensen naar buiten laten vloeien door middel van prachtige kunstwerken is toch iets waar ik geen nee tegen kan zeggen. De stilste muis kan zich omtoveren tot een welbespraakte tijger simpelweg door een levensverhaal aan de buitenkant te tonen. Tatoeages kunnen een persoon maken of breken.

Daarnaast is de meest dichtstbijzijnde goede tattoowinkel twintig minuten rijden in het “nabij gelegen” Olst. Niet dat ik graag wil dat deze minder klandizie krijgt, maar het is gewoon praktischer als je een tatoeage om de hoek kan laten zetten. Wel is mijn probleem met een nieuwe tattooshop, dat nog niet bewezen kan worden of de shop er een puinzooi van zal maken of juist het tegenovergestelde. Een tatoeage van een overleden familielid kan met een paar missstreken zo de bebaarde tante van E.T. worden. Misschien heb ik te veel tragische plakplaatjes op het internet gezien, waardoor ik alleen nog maar in doemscenario’s kan denken.

Een van de raarste reacties die ik heb gelezen op de komst van de tattoostudio is dat de stap naar een coffeeshop heel klein is. Nou heb ik zelf ook wel eens van de vredespijp gerookt en zo nu en dan wil ik nog wel eens lekker van het padje dwalen, maar ik ben geen groot voorstander van een coffeeshop. En daarbij snap ik de vergelijking tussen de tattooshop en de wietwinkel niet. Een tattoowinkel is beter te vergelijken met een ultrahygiënische operatiekamer, waar één fout grote gevolgen kan hebben. Niet voor niets dat ze in de nieuwe shop ook een laser willen installeren om oude en mislukte tatoeages te laten verwijderen. Een daarentegen coffeeshop is een oud rokershol waar iedereen met bloeddoorlopen ogen aan gedroogde grassigaren loopt te lubberen. Waar de rook je in je gezicht slaat en nooit meer de vezels van je kleren verlaat.

Misschien heb ik sowieso meer met een tattooshop omdat ik vrouwen met tatoeages opwindend vind. Dan heb ik het niet over tante Bep en haar uitgelopen cupidohartje of over die del met de trampstamp (onderrugtattoo) of de tribal om haar biceps. Lichamelijke kunststukjes die een verhaal vertellen op een prachtige en verzorgde dame doen bij mij mijn knieën knikken. Bij een coffeeshop zie ik het heel anders. Ik knap namelijk enorm af op vrouwen die een shaggie kunnen rollen. Al is ze Doutzen Kroes, als ze aan die vloeitjes staat te likken gaat bij mij alles slap hangen. Zelfs als ze voorgedraaide joints staat te hijsen blijf ik het pauper vinden. Er is niets lelijkers dan een vrouw met een joint.

Waarom ben ik eigenlijk zo’n voorstander van een tattooshop? Ik zal nooit snel een tatoeages laten zetten. Niet omdat ik er tegen ben, maar omdat ik geen idee heb wat ik graag zou willen. Natuurlijk heb ik wel eens een prachtig ontwerpje in mijn hoofd gehad. De rest van dagen slijten met een eenhoorn en regenboog op mijn zij, leek mij een uitermate slecht plan nadat het bier was uitgewerkt. Gelukkig heb ik mij laten vertellen dat tatoeëerders hiermee heel professioneel omgaan. Ze laten je in drievoud een contract ondertekenen of je het eens bent met het ontwerp en of je er nog steeds positief over bent een aantal dagen later. Dit heb ik bij een coffeeshop nog nooit horen vragen. Daar krijg je wiet mee zo gauw je met geld begint te smijten. Ik snap dat beide winkels in sommige ogen in hetzelfde kader passen vanwege het louche karakter. Toch liggen de twee winkels, naar mijn idee, mijlenver van elkaar verwijderd. Een tatoeërstudio is alleen maar een toevoeging aan ons dorp en een coffeeshop juist niet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.