haverkamp sleutelt aan porsches en oldtimers

De 23-jarige Sven Haverkamp sleutelt dagelijks aan Porsches en oldtimers, als eigen baas. Hij begon een half jaar geleden voor zichzelf, aan de Raalterweg in Wesepe. Daarmee treedt hij aardig in de voetsporen van zijn vader, want die startte 30 jaar geleden met Auto Service Wesepe. Zoon Sven werkt onder de naam Auto Service Haverkamp.

Sven liep voor zijn studie Bedrijfsmanagement twee jaar stage bij Porsche Centrum Twente Lammertink. Allereerst natuurlijk een prachtige ervaring, maar tegelijkertijd ook hartstikke leerzaam. Nadien kreeg hij zelfs een baan aangeboden. “Ik heb dit aanbod toen afgeslagen, omdat ik niet vanaf een werkorder wil werken. Dat vind ik te beperkt. Ik ben iemand met een creatieve geest, het klinkt misschien raar, maar ik wil mijn creativiteit kwijt in montage, ontwerp, aanpak, alles vanzelfsprekend in overleg met de klant,” vertelt Sven.

Na een flinke zoektocht kwam Haverkamp tot de conclusie dat er weinig werkgelegenheid was in de autobranche. De meeste bedrijven waren zeer voorzichtig met het aannemen van nieuw personeel. “Mijn vader groeide als bedrijf en week uit naar een nieuwe, grotere locatie. De ‘oude’ ruimte stond daarmee leeg. Hij gaf mij toen de kans om iets voor mijzelf te beginnen in het oude bedrijfspand. Ik ben aan de slag gegaan en begonnen een klantenkring op te bouwen,” zegt Sven.

Sven is vooral bezig met het repareren, verbeteren en bouwen van motoren van auto’s en motorfietsen. Klassieke auto’s is zijn specialiteit en daar heeft hij ook de meeste passie voor. “Wij hebben hier nu een oude Porsche 911 uit ‘77 staan uit Californië. De man die hem daar heeft opgekocht heeft hem naar ons toegebracht om hem rijklaar te maken. We zijn nu bezig alles te vervangen zodat hij aan de Nederlands-Europese eisen voldoet.“

In de reparatie specialiseert Sven zich vooral in oldtimers. Maar ook met ‘normale’ auto’s kun je terecht voor service en onderhoud, zoals het vervangen van de motorolie, checken van de uitlaat enzovoort. Ook kan je terecht voor een APK-voorkeuring. Daarna kan je gelijk door naar het bedrijf van zijn vader, daar kunnen ze de APK keuring voltooien.

Svens liefde voor auto’s is er al vanaf dat hij jong was. Zo deed hij op jonge leeftijd mee aan motorcrosswedstrijden. Op zijn achttiende heeft hij zijn rijbewijs gehaald en is overgegaan naar autocross. “Ik heb eerst van mijn sponsor een auto gekregen. Nadat ik een crew bij elkaar heb gekregen van vrienden, zijn wij nu bezig met onze eigen crosser. Dit duurt even omdat wij het met beperkte middelen moeten doen, maar het belangrijkste is dat we plezier hebben.”

Over een paar jaar hoopt Sven zijn garage uit te breiden en zich helemaal te specialiseren in Porsches en oldtimers. “Ik ben nu begonnen en hoop dat ik snel kan groeien. Dit kan natuurlijk niet zonder klanten, zij zijn hetgeen ons bedrijf maakt en groter kan maken. Klanten kunnen bij ons via Facebook de ontwikkelingen van de reparatie volgen. Ik merk dat klanten dat waarderen.“

Je vindt Auto Service Haverkamp aan de Raalterweg 35 in Wesepe. Zie ook staging2.facebook.com/ASHaverkamp of bel met 06-27121843.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.