harder wint european cup junioren

Het judoseizoen is weer begonnen voor Rico Harder. Na een succesvol Nederlands Kampioenschap junioren, waar hij de bronzen medaille heeft behaald, is hij afgelopen weekend naar een European cup voor junioren (onder 21 jaar) in Coimbra (Portugal) geweest. Hij wist dit toernooi glansrijk te winnen.

Vier weken geleden liet Rico op het NK al uitstekend judo zien. Alleen de halve finale ging na een gelijk opgaande strijd verloren. De rest van zijn partijen wist Rico allemaal voortijdig met een vol punt te winnen. Ook de strijd om brons was binnen een minuut in zijn voordeel beslist.

Dankzij dit resultaat en de resultaten van vorig jaar kreeg hij drie tickets voor internationale toernooien. Twee European cups en één internationaal toernooi. Bij goed presteren komen daar mogelijk nog meer toernooien bij.

Afgelopen weekend was de eerste European cup van dit seizoen waar Rico aan deelnam. Hij kwam met vier andere Nederlanders uit in de gewichtsklasse -81 kg.

In de eerste partij tegen een Portugees scoorde Rico drie keer een yuko en twee keer wazari in twee minuten. Door naar ronde twee, waar hij een Spanjaard trof. De Spanjaard ging binnen een halve minuut met een vol punt (ippon) tegen de judomat. Daarna moest Rico het in de kwartfinale opnemen tegen een Canadees. De Canadees liep binnen een halve minuut tegen twee wazari’s op, een worp gevolgd door een houdgreep; dat betekende winst voor Rico in deze partij en het behalen van de halve finale.

In de halve finale moest Rico het opnemen tegen een Zwitser. Rico kwam met een wazari achter te staan. Daarna wist hij de partij te keren en scoorde achtereenvolgens een yuko en twee keer wazari (wederom met houdgreep). Hiermee bereikte hij de finale. In de finale stond hij tegenover de wereldkampioen van vorig jaar in de leeftijdscategorie onder 18 jaar. Rico was oppermachtig en scoorde na anderhalve minuut een ippon met een technisch goed uitgevoerde worp. Daarmee behaalde hij zijn eerste gouden medaille op een European cup.

Over alle vijf de partijen scoorde Rico 2x een ippon, 6x een wazari en 4x een yuko. Alle partijen werden binnen twee minuten winnend afgesloten (een judopartij voor junioren duurt 4 minuten).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.