handbal kwiek 2 kampioen hoofdklasse b

Op zondagmiddag stond er in de Hoofdklasse B een topwedstrijd op het programma. Klink Nijland/Kwiek 2 nam het op tegen B.D.C. Vooraf was dit op een papier een belangrijke wedstrijd. Kwiek dat 1ste stond met 6 punten op B.D.C. had vandaag aan gelijk spel genoeg om kampioen te worden in de Hoofdklasse B. Met rust was het al duidelijk dat B.D.C. niet de kracht had om de Raaltese ploeg te verslaan, ruststand 17-12. In de tweede helft ging Kwiek door waar het geëindigd was en dat was scoren: Eindstand 36-18. Door deze overwinning is Kwiek 2 vandaag in stijl kampioen geworden.

In de eerste helft ging het de eerste 20 minuten gelijk op, want na 20 minuten stond het 8-9 in het voordeel van B.D.C. Het leek op dat moment nog dat Kwiek nog een lastige dag zal hebben, maar niets leek minder waar. Vanaf dat moment gingen de Raaltenaren het net vinden en stond het verdedigend ook sterk. Met rust stond het 17-12 en gingen de dames met een riante voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Kwiek speelde op sommige momenten geweldig met als hoogte punt een bijzonder mooi geplaatste lob. Na 10 minuten te hebben gespeeld had Kwiek haar voorsprong vergroot naar 25-14. Tekenend voor het spel van B.D.C. was de score, na 23 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft hadden ze nog maar 3 x gescoord waar Kwiek als een stoomwals de doelpunten met gemak in het net kreeg. Met nog 1 minuut te gaan gingen de speelsters van Henk Woudstra op de banken staan en begonnen langzaam aan met het feest. Eindstand na 60 minuten was 36-18.

Met nog 2 wedstrijden te gaan, kunnen de dames zich rustig voorbereiden op de strijd met de 4 anderen kampioenen van de verschillende hoofdklassen. Zij zullen met zijn vijven gaan strijden om 4 plekken in de Tweede Divisie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.